9 hónapnál régebbi cikk

A hivatalos e-matrica-lekérdező sok kellemetlenségtől megóvja az autósokat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
A hivatalos e-matrica-lekérdező sok kellemetlenségtől megóvja az autósokat

Évente több mint 25 ezer ügy keletkezik a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgálatnál, a hibák általában a rendszám elírásából, téves felségjelzésből és kettős matricavásárlásból adódnak. Pedig ezek a tévesztések kis odafigyeléssel, vagy az e-matrica-lekérdezőn történő ellenőrzéssel megelőzhetőek lennének.

Pontosan fél évvel ezelőtt indította el a NÚSZ az ellenőrző szolgáltatását a nemzetiutdij.hu oldalon. Ennek célja, hogy segítse a gyorsforgalmi utak használóit, hogy egyszerűen és gyorsan tudjanak tájékozódni arról, van-e a gépjárművükön érvényes e-matrica. Az autósok úgy tűnik, élnek is a lehetőséggel, havonta több mint 60 ezer lekérdezést indítanak a honlapon.

A NÚSZ Zrt-hez beérkező kettős vásárlásokkal kapcsolatos üzenetekből az derül ki, hogy sokszor abból adódik a felesleges matricavásárlás, hogy az ügyfelek nem a hivatalos lekérdező felületen ellenőrzik az úthasználati jogosultság meglétét.

A nemzetiutdij.hu weboldalon elérhető e-matrica-lekérdező az egyetlen felület, mely bármilyen módon vásárolt érvényben lévő autópálya-matricát megjelenít, függetlenül attól, hogy az e-matricát a nemzetiutdij.hu-n vagy a társaság ügyfélszolgálatain, viszonteladó partnerein keresztül, benzinkúton, az interneten, vagy SMS-ben, mobilapplikáción keresztül vették-e.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek