8 hónapnál régebbi cikk

Új bemutatók, régi sikerdarabok - teljes évadra készül a színház
Fehérvár Médiacentrum fotója
Wikipedia
Új bemutatók, régi sikerdarabok - teljes évadra készül a színház

Minden valószínűség szerint egy teljes évadot kezdhet meg ősszel a Vörösmarty Színház, és összesen 23 féle bérletkonstrukcióval várja a színházbarátokat az intézmény.

Számos bemutató mellett műsoron lesznek a korábban nagy sikerrel játszott darabok is. A 2023/24-es évadban a nagyszínpadi premierek között lesz a Csodálatos vagy, Júlia!, A király beszéde, a Ne most, drágám!, valamint A Kőszívű ember fiai is. Az elmúlt évek művészi termése pedig annyira bő volt, hogy olyan darabok is műsoron maradnak, amelyeket ismernek és szeretnek az emberek.

Így továbbra is láthatja a közönség a Mágnás Miskát, a Boeing, Boeing-et, a Padlást, a Beatles.hu-t, a Fame-et, Az öreg hölgy látogatását, a Diótörőcskét, a Tizenkét dühös embert, az Adáshibát, a Nem félünk a farkastólt, a Bölcs Náthánt, az Ájlávjút, a Mikvét, az Odaadó hívetek, Surikot, az Unokám Benjamint, a Kartonpapát, a Petőfi rockot és A cégvezetőt is.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere – miután megvette színházbérletét a 2023/24-es évadra – elmondta, hogy minden bemutatót nagyon vár, és kiemelte, hogy továbbra is lesz lehetőség a Városháza Dísztermében megnézni a 12 dühös embert, ami kuriózum volt a tavalyi évadban is. A polgármester hozzátette, folytatja a város a Vörösmarty Színház szakembereinek segítségével azt a felújítási folyamatot, amihez 66 millió forintos kiegészítő állami támogatáshoz jutott az intézmény. Ebből számos technikai eszköz kisebb-nagyobb fejlesztése, felújítása valósulhat meg.

A Vörösmarty Színházban – annak ellenére, hogy télen nem volt nyitva – az elmúlt évadban 272 előadást tartottak, amit 73.984 néző nézett meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek