7 hónapnál régebbi cikk

Fókuszban a magyar tejtermékek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Fókuszban a magyar tejtermékek

A székesfehérvári Alföldi Tej Kft. bemutatásával folytatódott a XVII. Coop Rally programsorozata. Az eseménnyel az áruházlánc beszállító partnereivel összefogva kívánja felhívni a figyelmet az ország élelmiszeriparának értékeire.

A Coop üzletlánc a hazai élelmiszer termelés elkötelezett támogatójaként, az elmúlt évek hagyományait követve, immár tizenhetedik alkalommal szervezte meg a minőségi magyar élelmiszer-előállítást és termékeket középpontba állító Coop Rallyt. A programsorozat 2006-ban indult útjára és napjainkig százharmincöt magyarországi élelmiszergyártót- és forgalmazót mutatott be. 

"A polcainkon lévő termékeknek legalább nyolcvan százaléka Magyarországon gyártott, jó minőségű termék. Büszkék lehetünk, hogy a magyarországi üzemek, gyárak képesek világszínvonalú, jó minőségű, biztonságos élelmiszert előállítani" - hangsúlyozta Kelemen János, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja.

Az idei Coop Rally második napjának első állomásaként a székesfehérvári Alföldi Tej Kft. és a tejtermékek kerültek a középpontba. Hang Csaba, az Alföldi Tej Zrt. kereskedelmi igazgatója elárulta, hogy a közeljövőben új tejtermékekkel gazdagodik élelmiszer palettájuk. 

Az esemény sajtótájékoztatóján Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár egyebek mellett a magyar élelmiszer előállítás- és fogyasztás jelentőségére hívta fel a figyelmet:

"Megállapodtunk a kereskedelmi láncokkal abban, hogy igyekeznek minél több magyar terméket a polcokon tartani. Azt látjuk, hogy a Coop tartotta magát ehhez az ígéretéhez, ellentétben bizonyos multikkal, akik sajnos nem tartották be az ígéretüket, de én úgy gondolom, hogy a családok majd számon kérik őket, és mi is közvetítjük a  számonkérésüket feléjük."

A székesfehérvári állomás után a XVII. Coop Rally a várpalotai, a veszprémi és végül célállomásként az ajkai egységek látogatásával folytatódott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek