7 hónapnál régebbi cikk

A polgármester is meghosszabbította - Hosszabbítsa meg ön is könyvtári olvasói tagságát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
A polgármester is meghosszabbította - Hosszabbítsa meg ön is könyvtári olvasói tagságát

Megújította éves könyvtári olvasói tagságát Cser-Palkovics András polgármester. Aki hasonlóan tenne, az most mindössze száz forintért megteheti ugyanezt a Vörösmarty Mihály Könyvtárban.

Az éves könyvtári olvasójegy a kiállítás napjától a következő év azonos napjáig szól, a megújítás díja pedig jelképes, mindössze száz forintba kerül. Ezzel a lehetőséggel élt Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is, aki szerda délután újította meg éves könyvtári olvasói tagságát a Központi Könyvtárban.

"Magánszemélyként az a legfontosabb üzenet, hogy a könyv az nagyon jó dolog, nagyon jó dolog olvasni, és a könyvtárhoz tartozni pedig a szolgáltatási lehetőségeket adja meg. Azt gondolom, hogy az egyik legfontosabb intézményünk, kulturális közösségi terünk a könyvtár. Ráadásul ennek a könyvtárnak nemcsak Székesfehérvárra vonatkozóan, hanem a vármegye egészére vonatkozóan is vannak feladatai" - mondta el Cser-Palkovics András.

A polgármester hozzátette, hogy a könyvtár nagyon magas szakmai minőséget képvisel, emellett országosan is ritkaságnak számít az a tagkönyvtári rendszer, amely Székesfehérváron elérhető, hiszen nagyon sok városrész rendelkezik könyvtárszolgáltatással. Burjánné Tarró Edit, a könyvtár igazgatója az elérhető szolgáltatásokon kívül azokat a kulturális rendezvényeket emelte ki, amelyek szintén szerves részei könyvtár életének.

"Éppen most állunk az egyik legnagyobb rendezvénysorozat előtt. Október első hetében Gárdos Péter és Hermann Róbert lesznek a könyvtár vendégei. Szeptember tizenkilencedikén volt a nyári olvasópályázat beadási határideje, és október hetedikén zenés irodalmi est keretében adjuk át a nyerteseknek a díjakat" - hangsúlyozta Burjánné Tarró Edit.

A könyvtár tehát nemcsak a klasszikus könyv kölcsönzési feladatokat látja el, hanem közösségi térként is funkcionál, az olvasótermek mindenki rendelkezésére állnak, aki könyveket, folyóiratokat vagy magazinokat olvasna, a kulturális rendezvények pedig tovább bővítik a lehetőségek tárházát. Az éves olvasói tagság megújításának díja száz forintba kerül, ezzel a lehetőséggél pedig bárki élhet a Központi Könyvtár nyitvatartási idejében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek