6 hónapnál régebbi cikk

Aszfaltozás, burkolatjavítás: több helyen is felújítási munkákat végeznek az M7-es autópályán
Fehérvár Médiacentrum fotója
vezess.hu
Aszfaltozás, burkolatjavítás: több helyen is felújítási munkákat végeznek az M7-es autópályán

Több helyen is terelések, lezárások követelnek nagyobb figyelmet az M7-es autópályán közlekedőktől.

Rengetegen közlekednek nap mint nap az M7-es auópályán, így érthető, hogy az aszfaltburkolat is hamarabb elhasználódik. Éppen ezért a szakemberek folyamatosan végzik a sztráda karbantartását, amely lezárásokkal, terelésekkel jár. Jelenleg ezekkel találhatod szembe magad az M7-esen:

  • burkolatjavítási munkák zajlanak az M7-es autópálya M0-s autóúti csomópontjában. A sztráda Letenye felé vezető oldalán, a pályával párhuzamosan futó kollektor ágat lezárták, ezért az M0-s autóútra nem lehet felhajtani. Célszerű Budaörs után az M1-es autópályán tovább haladni és majd ott felhajtani az M0-s autóútra, vagy aki már ráhajtott az M7-es autópályára, az a 18-as jelű Érd csomópontban megfordulva tud az M0-sra felhajtani.
  • Zamárdi térségében, a 114-es és a 106-os km között felújítják a főváros felé tartó oldalt. A két irány forgalma a határ felé vezető oldalon halad, irányonként egy-egy sávon. A munkavégzés kapcsán lezárták a zamárdi csomópont le és felhajtó ágát, valamint a Töreki pihenőt is Budapest irányába.
  • Balatonboglárnál, a 136-os és a 144-es km között átépítették a terelést. Most a Letenye felé vezető oldal van zárva, és a szemközti oldalon, irányonként egy-egy sáv járható. Fontos tudnod, hogy a Balatonboglári csomópont a Letenye felé vezető oldalon zárva van, ott sem le, sem felhajtani nem lehet.
  • híd és burkolat-felújítási munkák kezdődtek Balatonfenyves térségében. A főváros felé vezető oldalt a 161-154 km között lezárták, a járműveket a szemközti oldal belső sávjára terelik át. Letenye felé két sáv használható. A munka kapcsán, Budapest felé a 160-as km-nél fekvő Balatonfenyves csomópontot is lezárták, kerülni a 170-es km-nél a Marcali/Balatonkeresztúr csomóponton és a 150-es km-nél a Lengyeltóti/Fonyód csomóponton keresztül lehet.
  • hasonló munkákat végeznek Hollád térségében is. A 172-es és a 177-es km között is a főváros felé vezető oldal van lezárva, a forgalom a szemközti oldalon halad irányként egy-egy sávon. A bal pálya lezárása miatt a 175-ös km-nél nem használható a Hollád/Keszthely/Zalaegerszeg csomópont. Helyette a 183-as km-nél a Sávoly/Szőkedencs csomóponton, vagy 170-es km-nél a Marcali/Balatonkeresztúr csomóponton keresztül kerülhetsz.
  • Eszteregnye térségében a 214-es és a 222-es km között a Letenye felé vezető oldalt lezárták felújítás miatt. A forgalom az ellenkező oldalon halad, az országhatár felé egy, Budapest felé két sáv járható. Emiatt a 219-es jelű Eszteregnye csomópontban nem lehet fel- és lehajtani sem a Letenye felé tartó oldalról. Helyette a 211-es Nagykanizsa-Centrum csomópont vagy a 224-es jelű Becsehely csomópont használható. A közelben a 215-ös km-nél a Sormás pihenőt sem használhatod.

Mielőtt útnak indulsz, érdemes tájékozódnod az Útinform oldalán, ahol megtalálod az aktuális forgalmi változásokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek