6 hónapnál régebbi cikk

Pályaválasztás és díjátadás: így indult az őszi szünet a fehérvári iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Pályaválasztás és díjátadás: így indult az őszi szünet a fehérvári iskolában

Díjátadóval indul, pályaválasztási nappal folytatódott az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap az István Király Általános Iskolában. A gyerekek és a nevelők, szeptemberi sportteljesítményükért egy idén alapított díjjal gazdagodtak. 

Vidáman indult az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap az István Király Általános Iskolában. A Fejér Megyei Szabadidősport szövetség hozott egy kupát a sulisoknak, azért a teljesítményért, amit az iskola közössége a Magyar Diáksport Napján nyújtott.

Szeptember végén több mint háromszáz diák segítségével készült megdönteni az áthajtásos ugrókötelezés világrekordját Bánhegyi Adrienn többszörös Európa- és világbajnok kötélugró az intézményben, bár a rekord végül nem sikerült, de több napos felkészülést követően így is egymás utáni százhuszonhárom sikeres ugrást hajtottak végre a résztvevők – így elismerést alapított a Szabadidősport Szövetség, melyet elsőként az "Istvánosok" vehettek át.

A nap további részében a diákok játékos formában, interaktív előadásokon a szakmákkal ismerkedtek. Érkezett az intézménybe állatorvos, vízügyi- és banki szakember, de katona és rendőr is pénteken. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a gyerekeknek időről-időre meg tudjuk szervezni ezt a pályaorientációs napot. Ez nem csak egyszeri alkalom, félévente egyszer szervezünk hasonlót. A partnereink itt vannak ma, és valamennyien azon vannak, hogy a gyerekeknek felejthetetlen élményeket szerezzenek”  - mondta el a programról Krählingné Kovács Tünde az István Király Általános Iskola igazgatója. 

A tematikus napon a felső tagozatosok szintén a pályaválasztással kapcsolatos ismereteiket bővítették, őket workshopok is várták, hiszen rájuk hamarosan új kihívások várnak és indulnak a középiskolai felvételik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek