5 hónapnál régebbi cikk

Jubileumot ünnepelt a Székesfehérvári Művészek Társasága
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Jubileumot ünnepelt a Székesfehérvári Művészek Társasága

Fennállásának 30 éves évfordulójára emlékezett a Székesfehérvári Művészek Társasága koszorúzással, jubileumi beszélgetéssel és kiállításmegnyitóval. A Vörösmarty Színház galériájában megnyílt tárlat november 30-áig látogatható.

A Székesfehérvári Művészek Társaságának elnöke tette le a szervezet tagjai nevében  Áron Nagy Lajos emléktáblájánál tiszteletük jeleként a koszorút. Az ünnepség megemlékezéssel kezdődött a Munkácsy Mihály-díjas festőművész születésének 110. évfordulóján.

“Áron Nagy Lajos a város egyik legnagyobb képzőművésze volt és a kortárs művei jelenleg is velünk élnek. 110 éve született, a fehérváriak a színházban láthatják egyik legnagyobb művét, a Csongor és Tünde pannót az emeleti társalgóban. 1963-64 óta díszíti a Vörösmarty Színház társalgóját" - mondta el Lehrner Zsolt alpolgármester

Az ünneplés egy beszélgetéssel folytatódott a Vörösmarty Színház kávézójában, ahol Gábor Gina újságíró vezetésével a társaság elmúlt 30 évéről volt szó többek között Ecsedi Mária, Arany Gold Zoltán és Végvári Beatrix közreműködésével.

“A Székesfehérvári Művészek Társasága tavaly volt 30 éves, akkor nem sikerült egy ünnepi rendezvénysorozattal ezt megünnepelni, így úgy alakult, hogy Áron Nagy Lajos születésének 110. évfordulójára tudtuk megszervezni azokat az eseményeket, amelyek a Társasághoz tartoznak, koszorúzunk, majd kiállítást is megnyitunk" - nyilatkozta Végvári Beatrix, a Székesfehérvári Művészek Társaságának elnöke.

A beszélgetést követően megnyitották A Székesfehérvári Művészek Társasága tagjainak „Szín – Művek” című tárlatát a Vörösmarty Színház Galériájában, ahol olyan művészek alkotásait láthatjuk, mint Végvári Beatrix, Ujházi Péter, vagy Mosberger Róbert.

A Székesfehérvári Művészek Társasága a város legmeghatározóbb képzőművészeti társasága, melynek tagjai a rendszerváltás óta jelentősen hozzájárulnak az egyre színesedő kulturális életéhez, állandó kiállítóhelyük a Pelikán Galéria, ahol havonta rendeznek tárlatot.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek