3 hónapnál régebbi cikk

Jubileum: 75 éves az Alba Regia Táncegyüttes
Fehérvár Médiacentrum fotója
FB / Cser-Palkovics András
Jubileum: 75 éves az Alba Regia Táncegyüttes

Az Alba Regia Táncegyüttes számára igazán különleges a 2024-es év: az 1949 óta működő, Európa-díjas táncegyüttes 75 éves jubileumához érkezett, amit egy egész éven át ünnepel rengeteg programmal, előadással, meglepetéssel.

Városunk egyik meghatározó kulturális intézménye, amely jelenleg is mintegy 450 tagot számlál, idén különleges jubileumot ünnepel! A magyar néptánc elismert és sikeres, fehérvári csapata kiállítással nyitotta meg születésnapi évét - írja Facebook bejegyzésében a polgármester.

Cser-Palkovics András kiemelte: szombaton megnyílt egy rendhagyó tárlat, amely nem klasszikus módon mutatja be az Alba Regia Táncegyüttes elmúlt 75 évét. Olyan pillanatokat, helyzeteket emel ki az együttes életéből, amelyek valamiért különlegesek, emlékezetesek, fontosak az ARTE számára. Mindezt a mai kornak megfelelő vizuáltechnikai megoldásokkal, amelyben a tradíció és a modernitás harmonikusan egyesül.

Emellett pedig több bemutatóval, új produkcióval készül a 2024-es évadra, de már az összművészeti Ars Regia bérlet előadásai között is láthatjuk a csapatot a színpadon!

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, az ünnepi programsorozat következő állomásai is sok izgalmat ígérnek. 75 év után nem maradhatnak el a sztorizgatások, a pletykák tisztázása. A Szóbeszéd című beszélgetőműsor és kvízjáték kiváló alkalom arra, hogy különböző generációk táncosai, zenészei, az együtteshez kötődő régi ismerősök találkozzanak, kötetlenül beszélgessenek egymással és a két műsorvezetővel, Juhász Zsófia elnökkel és Majoros Róbert művészeti vezetővel. A Tánc a filmvásznon című esteken neves koreográfusok, néprajzkutatók, gyűjtők, táncosok életéről vetítenek filmeket, melyek után a vendégek kocsmakvízen tesztelhetik tudásukat a hallottakról.

Februárban folytatódik a Mesenép interaktív társas-tánc-játék sikersorozata, márciusban a Petőfi Sándor ihlette Verslábak című előadást Székesfehérváron és Siófokon is láthatja a közönség. A már ismert produkciók mellett újabb táncszínházi bemutatóval készülnek a családok számára: Kricsár Kamill színművész rendezésében, Majorosné Szabó Veronika és Majoros Róbert vezetésével az Álruhás királylány című gyerekdarabot próbálja az ARTE ARAMI tehetséggondozó csoportja. A Tánc világnapi gálára idén is két előadással készülnek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek