2 hónapnál régebbi cikk

Értékmentés a kultúrában Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
Értékmentés a kultúrában Székesfehérváron

Értékmentés a kultúrában címmel tartott filmvetítést és beszélgetést az Értékmentők csapata a Tolnai Utcai Könyvtárban hétfőn este.  A program célja az volt, hogy kicsit közelebb hozzák a színjátszást és a szépirodalmat a fehérváriakhoz, főként a fiatalokhoz. 

Az Értékmentők: Erdélyi sorsok című kisfilmjének vetítésével kezdődött a hétfő esti program a Tolnai utcai könyvtárban.

Ezt követően Kiss Diána Magdolna és Pletser Ádám beszélgetett a közönséggel a kulturális értékmentés fontosságáról. „Erről nem lehet eleget beszélni , de még többet kell tenni érte. A beszélgetés vezérfonalát az adja, hogy az egyén, hogyan tudja magát felvértezni, hogy tudjon valamit tenni a kultúráért, a közös ügyért” - magyarázta a program lényegét Pletser Ádám színház- és drámapedagógus. 

Kiss Diána Magdolna, a Vörösmarty Színház színésznője Székesfehérváron született, a közönség mind a színpadon, mind a mozivásznon számos szerepben találkozhatott már vele. Mint színművész mondja, a kulturális értékmentést fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, és fontos, hogy a kulturális érzékenyítés minél fiatalabb korban kezdődjön.  

Számomra a kulturális értékmentés az a fiataloknál indul. Nagyon fontosnak tartom, hogy a színházban beavató esteket és beavató színházi előadásokat készítsünk, hogy már úgy érkezzenek a felnőtt korba, illetve az életük elejére a fiatalok, hogy majd amikor ide egyszer eljövünk megint, akkor tudjunk majd úgymond visszafelé is beszélni velük a kulturális értékmentésről” - nyilatkozta Kiss Diána Magdolna, a Vörösmarty Színház színésznője. 

Mint az Értékmentők csapata elmondta, az idei évben szeretnének a színház mellett a könyvtárak irányába is elmozdulni, és a kis közösségeket erősíteni a városban, hiszen ők a kultúra motorjai az egyes településeken. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek