2 hónapnál régebbi cikk

Székesfehérváron is megünnepelték a Magyar Széppróza Napját
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Székesfehérváron is megünnepelték a Magyar Széppróza Napját

A városháza dísztermében a Vörösmarty Társaság is megünnepelte a Magyar Széppróza Napját. Az ünnepi műsor keretében a hAnlgelika kamarakórus hallgathatták meg, majd a társaság tagjai tartottak széppróza felolvasást.

Magyar Írószövetség Választmánya 2017-ben kezdeményezte a Magyar Széppróza Napját, amit 2018-tól Jókai Mór születésnapján, február 18-án minden évben megtartanak. Az országos rendezvénysorozathoz természetesen Székesfehérvár egyik legjelentősebb irodalommal foglalkozó szervezete, a Vörösmarty Társaság is csatlakozott és 4 nappal a hivatalos dátum után, csütörtök délután egy zenés irodalmi estet tartottak a városháza dísztermében. 

A Vörösmarty társaság az első pillanattól kezdve részese ennek a rendezvény sorozatnak, sőt hát azt mondhatom nagy büszkeséggel, hogy az egyik legelismertebbb rendezvénysorozat a miénk az országban, úgyhogy nagy lelkesedéssel és izgatottan készültünk - mondta el Bobory Zoltán a Vörösmarty Társaság elnöke.

Az eseményen a város képviseletében Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere is tiszteletét tette aki hangsúlyozta, az ilyen és ehhez hasonló kulturális rendezvényekhez mindig örömmel biztosít helyszínt a város.

Lőrincz Gabriella, a Magyar Írószövetség elnökségi tagja ünnepi beszédében kiemelte, amíg együtt ünnepelhetnek a pályatársak a Kárpát-medencében, addig van magyar irodalom. A rendezvény a hAngelika kamarakórus fellépésével indult, majd az este további részében a Vörösmarty Társaság prózaíró tagjai adták elő műveiket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek