NATO-kiállítás nyílt Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
NATO-kiállítás nyílt Székesfehérváron

Kiállítás nyílt 25 év szövetségben-biztonságban címmel a Kodolányi János Egyetemen. A tárlaton a NATO magyarországi jelenlétének elmúlt negyed évszázados tevékenységét láthatják az érdeklődők egészen május 6-ig.

Idén 75 éves a NATO, Magyarország csatlakozásának pedig 25 éves évfordulóját ünnepeljük. Ennek apropóján nyílt hétfőn kiállítás a Kodolányi János Egyetemen. A tárlatot Topor István ezredes, a NATO Erőket Integráló Elem parancsnoka nyitotta meg, aki kiemelte: a kiállított képeken megjelenik mindaz, amit a Magyar Honvédség tett 1999-től a napjainkig annak érdekében, hogy ne csak Magyarország, hanem a szövetség valamennyi tagállama és állampolgárai biztonságban tudják magukat.

A tablókiállítás a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, a Kodolányi János Egyetem és a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében jöhetett létre. Az elmúlt negyed évszázadról láthatnak az érdeklődők harcos képeket, valamint a békefenntartás mozzanatait.

Csikány Tamás az egyetem tudományos rektorhelyettese szerint egy ritka ajándék az a biztonság, melyet a NATO és az Magyar Honvédség biztosít számunkra, ezért fontos, hogy az itt tanuló diákok, hallgatók és akár a középiskolások is lássák ezeket a képeket.

A tárlat május 6-áig látogatható a Rákóczi utca 25-ös szám alatt, az intézmény nyitvatartási idejében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek