Sávokon átívelő fehérvári előzés a pirosnál az Adonyi úton
Sávokon átívelő fehérvári előzés a pirosnál az Adonyi úton

Nem akarta kivárni a sort, ezért inkább mindenkit megelőzött egy sofőr. Abban a kereszteződésben ez teljesen mindennaposnak számít, csak most videó is készült a manőverről.

Aki időnként jár az Adonyi és a Seregélyesi út kereszteződésénél, annak semmilyen újdonságot nem tartogat az Autósshow DashCam Videói nevű Facebook-oldalon hétfőn megjelent felvétel. 

A forgalmas fehérvári kereszteződésben ugyanis teljesen megszokottnak számít, hogy az Adonyin a lámpához hátulról érkező, de jobbra kanyarodni szándékozó sofőr egyszerűen áthúz a balra kanyarodó sávba, majd az egész sort kielőzve jobbra kanyarodik a lámpánál.

A most posztolt videó egy ilyen manővert örökít meg azzal a különbséggel, hogy a hátulról érkező sofőr láthatóan annyira komótosan halad, hogy időközben már a kiegészítő lámpa is kialudt. Így már egy teljes értékű pirosnál hajtott ki a Seregélyesire március 25-én, nem sokkal reggel nyolc óra előtt.

A jelenetet itt lehet megnézni:

A kereszteződést elsőként egy székesfehérvári buszsofőr tette országosan is ismertté, aki néhány évvel ezelőtt ugyanezt a manővert hajtotta itt végre:

Kapcsolódó
Ámokfutó fehérvári buszsofőr: a rendőrség és a Volánbusz is vizsgálatot indított

A rendőrség és a busztársaság is vizsgálatot indított az Adonyi út és a Seregélyesi út kereszteződésébe több szabálytalanság után piros lámpánál nagy lendülettel kikanyarodó buszról készült felvétel alapján.

Borítókép: Facebook/Autósshow DashCam Videói
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek