Spanyolok készítették az utóbbi idők legjobb videóját Fehérvárról
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Walking Tour
Spanyolok készítették az utóbbi idők legjobb videóját Fehérvárról

Másfél óra alatt sétálta körbe néhány napja a székesfehérvári belvárost egy spanyol pár. Az utóbbi idők egyik legszínvonalasabb gyaloglós videója lett a végeredmény.

Akár városi imázsfilmnek is beillene az a sétavideó, ami vasárnap jelent meg Székesfehérvárról a YouTube-on.

A Walking Tour (Walking Eye) nevű csatorna tulajdonosai a leírás szerint egy Spanyolországban élő pár, akik kutyáikkal járják a világot. Bár első videójukat csak tavaly júliusban töltötték fel a közösségi oldalra, ennek ellenére már majdnem 26 ezer feliratkozójuk van. Az eddig legnépszerűbb videójuk az olaszországi Positanóban készült, és már 1 milliónál is többen látták.

A spanyol pár készített már gyaloglós videót több olasz, francia és német városban, de jártak Portugáliában is, mielőtt Közép-Európába érkeztek. A fehérvári videó előtt körbejártak néhány cseh várost, de voltak a szlovák és az osztrák fővárosban is.

Székesfehérvárt megelőzően készítettek sétavideót Győrben, Miskolcon és Egerben. Valószínűleg Budapest nagyon bejött nekik, mert a magyar fővárost három videóban is bemutatják. 

A másfél órás székesfehérvári gyaloglás a Zichy ligetben indul, majd a napos időben végigsétálnak a Fő utcán, bejárják a belvárosi sikátorokat és kis utcákat, megnézik az Árpád fürdő környékét, betérnek a Pelikán udvarba, hosszasan elidőznek a Hold Antikvárium adománygyűjtő robogójánál, ahogy később a könyves szekérnél is. Alaposan szemügyre vesznek egy piros Kispolskit, ami a Megyeház utcában parkol, de belülről láthatjuk a belvárosi templomok egy részét is. Közben érdemes bekapcsolni a feliratot is, ahol igyekeztek plusz információkkal kedvet csinálni városunkhoz.

A sétálós videó műfaja egyébként nem új találmány. Évek óta készülnek a világ különböző pontjain olyan POV-videók (Point of View, vagyis a készítő szemszögéből rögzített), melyek több milliós nézettséget érnek el. Fehérvárról is jelent meg már néhány ilyen, de talán egyik sem sikerült olyan jól, mint a két spanyol most publikált felvétele.

A Székesfehérvárról készült legújabb sétálós videót a beállításai miatt kizárólag a YouTube-on lehet megnézni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek