Fehérvári programok a hétvégére: Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, Feketehegy-Szárazréti piknik, Salétrom utcai forgatag és A kaszkadőr
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
Fehérvári programok a hétvégére: Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, Feketehegy-Szárazréti piknik, Salétrom utcai forgatag és A kaszkadőr
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Május első hétvégéjén többek között falatozhattok a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon, lazulhattok a Feketehegy-Szárazréti pikniken, kilátogathattok a Salétrom utcai forgatagra, vagy beülhettek a moziba A kaszkadőr című filmre.

Gasztro: 16. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
Mikor?: Május 3-5., péntek-vasárnap
Hol?: Agárd

A turisztikai szezonnyitó kulturális és gasztronómiai fesztivált mindig nagyon várják a Velencei-tó partján, hiszen a tó körüli borászatok és a régióbeli pálinkafőzdék standjainál nemcsak a kiválóságokat lehet megkóstolni, de van mód a rég nem látott ismerősökkel találkozni, beszélgetni.

A helyszín Agárd városközpontja a volt Nádas étterem előtti parkoló és a Szarvas szoborig tartó gyönyörű szép park és sétálóutca ahol nemcsak a nagyszínpad, a gasztroudvar, a portékás vásár és kézműves vásár fér el, hanem családi játékliget is.

Az Agárdi Pálinkafőzde készül a fesztivál szombati napján termelői piaccal, kultúrparkkal: lesz jazz-terasz és bábszínházi előadás, főzdelátogatás 11 órakor és 14 órakor és 12-15 óra között kóstolhatunk őzpörköltet galuskával és savanyított zöldspárgával.

A nagyszínpadi attrakciók a fesztivál három napján pezsdítik a hangulatot. Pénteken délután négytől helyi zenekarok alapozzák meg a jókedvet, este Gájer Bálint nagykoncert, majd Beatles mindörökké: The Bits Beatles Emlékzenekarral készülnek fel a fesztivál további napjaira. Ezen a napon a Velencei-tavi Galériában egy csodálatos kiállítás is nyílik.

Szombaton az Aranyszamár bábszínház nyitja a programok sorát majd az LGT-Zenevonat szuperprodukció és a Discover band utcabálja zárja, közöttük helyi és tó körüli táncosok, zenészek lépnek fel: ott lesz Buch Tibor a Horváth fivérekkel, Most élsz Kuna Valival és testvéreivel, Horváth Márk Group Singh Vikivel és rengeteg kísérő program.

Vasárnap  az Iszkiri gyerekkoncert kezd és Charlie nagykoncerttel zárják nemcsak a napot, de a fesztivált is. A kettő között érkezik a Lagúna táncklub, fellép a GuitarSingers, a Benson Madame, a Mr G Blues Band és a Húristen gitárpárbaj részesei lehetnek a résztvevők.

A Charlie-koncert előtti beállás idején a Band of Streets muzsikál a nézőtéren: 2011 óta az egyetemi csoporttársak célja, hogy megszerettessék az emberekkel az amerikai stílusú rezes utcazenélést. A nagyszínpadi programok mellett a családi játékliget, a tóparti vidámpark is várja a vendégeket. A tóparton idén is lesz horgászverseny gyerekeknek, valamint Dékány András emléktúra és irodalmi odúkereső játék Dr. Csiák Gyula íróval, Dékány-kutatóval.

A részletes program a fesztivál honapján és a Facebook-oldalán érhető el:

Gasztro: Csalai piknik és majális
Mikor?: Május 4., szombat 10:00
Hol?: Csala, Török Ignác utca

Kicsik és nagyok is biztosan találnak a maguk számára megfelelő szórakoztató programot Csalán május 4-én, szombaton a csalai majálison. 

A Pitypang zenekar énekelteti és táncoltatja meg elsőként a csalai piknik gyermekközönségét tíz órától. A folytatásban a színpadon tizenegy órakor Vitéz László keres menyecskét Barna Zsombor bábelőadásában, amellyel szintén a kisebbeket célozzák meg a szervezők, bár a népszerű bábfigura minden korosztálynak szórakoztató történetekkel tud szolgálni.

Kettőtől a felnőtteket is a színpad elé várják az esemény szervezői: Füredi Nikolett és Szentmártoni Norman, a Budapesti Operettszínház művészeinek operett- és musicalműsorában a zenés színházi műfajok népszerű slágerei csendülnek fel.

Négytől visszatérnek a gyermeki mulattatók, újra a hangos kacajé lesz a főszerep, hiszen a Hórihorgas Hujákolók gólyalábas előadással fogják szórakoztatni a gyerekeket. A nap folyamán varázslatos cirkuszi akadémiával, kézműves foglalkozással, játékokkal és ugrálóvárral várják a gyerekeket az SZKKK munkatársai – igazi színes piknik és virágzó majális hangulat várható az ingyenes eseményen.

Mozi: A kaszkadőr
Mikor?: Május 2-től
Hol?: Cinema City Alba

Hősünk kaszkadőr, és mint mindenkit a kaszkadőrközösségben, őt is felrobbantják, lelövik, elütik, kidobják ablakokon és leejtik magas helyekről, a mi szórakoztatásunkra. És most, frissen felépülve egy balesetből, ami kis híján véget vetett a karrierjének, a munkásosztály hősének meg kell találnia egy eltűnt filmsztárt, ki kell bogoznia egy összeesküvést, és meg kell próbálnia visszanyerni élete szerelmét, miközben a napi melóját is el kell végeznie. Mégis, mi ne ütne ki balul?

A való életben is kaszkadőr David Leitch, olyan kasszasikerek rendezője, mint A gyilkos járat, a Deadpool 2, az Atomszőke és a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, és olyan sikerek producere, mint a John Wick, a Senki és a Vérapó, most megrendezte az eddigi legszemélyesebb filmjét, ezt a fergeteges, dinamikus, sztároktól hemzsegő akcióthrillert, ami egy szerelmes levél az akciófilmekhez és az akciófilmeket készítő, keményen dolgozó és alulértékelt stábokhoz.

Mozi: Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Mikor?: Május 2-től
Hol?: Cinema City Alba

A Boney M. a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb és legmenőbb popzenekara volt. Frank Farian, az együttes zenei producere mégsem boldog, mert Amerikát nem sikerült meghódítaniuk. Ezért egy új projektben kezd gondolkodni, egy kétfős fiúbandával, akiket nem a tehetségükkel, hanem marketinggel akar a csúcsra juttatni. Pilatus és Morvan két tehetséges táncos a nyolcvanas években, akik éhezik a sikert és csillogást. Farian segítségével az évtized legnagyobb popszenzációivá válnak. Megszületett a tiniszenzáció Milli Vanilli.

Három világslágerükkel felültek a popzene trónjára, a Girl You Know It’s True, a Baby Don’t Forget My Number, a Blame It on the Rain és a Girl I’m Gonna Miss You világslágerek. Pilatus az új Elvisnek nevezte magát és tehetségesebbnek tartották magukat, mint Bob Dylan és a Beatles. Ám a zeneszakma és a rajongók nem is sejtették, hogy a duó nem maga énekel, csak tátognak a dalokra. Egy tévében élőben közvetített koncerten aztán egyszer csak leállt a playback... és a helyzetük tarthatatlanná vált. Kirobbanóban volt az évszázad zenei botránya.

Család: Anyák napi kézműves foglalkozás
Mikor?: Május 4., szombat 13:30
Hol?: Vörösmarty Mihály Könyvtár Mészöly Géza utcai Tagkönyvtára

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Mészöly Géza utcai Tagkönyvtárában anyák napjára készülődnek. A gyerekek origami technikával készíthetnek ajándékokat édesanyjuk számára 2024. május 4-én 13:30-tól.

Gasztro: Feketehegy-Szárazréti piknik
Mikor?: Május 4., szombat 15:00
Hol?: Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar

Majálist idéző hangulat várja a családokat május első szombatján délután három órától a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: vattacukrot és palacsintát, lángost, sört és virslit is vásárolhatnak az ingyenes programok mellé.

A szervezők aktív, játékos elemekből állították össze az este hétig tartó rendezvényt: az udvaron mobil kalandpark és felfújható gokartpálya áll majd, lesz lézerharc, emellett a kicsiket ugrálóvár, a nagyobbakat csúszdás légvár várja, a klubteremben pedig VR autós szimulátort és többféle VR-játékot próbálhatnak ki az érdeklődők.

A muzikális gyerekek energiáit négy órakor a Pitypang zenekar fogja lekötni. Saját szerzemények, örök érvényű gyerekdalok, zene, játék és tánc várható interaktív műsorukban. Az estét és a programot hat órakor a 4WHAT együttes koncertje zárja. A zenekar egy szövegcentrikus – a dallamos, sokszor progresszív rockzenét a blues elemeivel ötvöző – csapat, amelyet improvizatív előadásmódja tesz igazán izgalmassá.

Család: Salétrom utcai forgatag
Mikor?: Május 4., 14:00
Hol?: Németh László Általános Iskola előtti tér

A Salétrom utcai Forgatag keretében hetedik alkalommal szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! országos rendezvényét, melyhez Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület is csatlakozik. Május 4-én, szombaton 14 órától a család minden tagja talál magának megfelelő programot a Németh László Általános Iskola előtti téren. A Szárazréti Nyugdíjas Klub Fürge Lábak Tánccsoportjának bemutatóját követően 14.45 órakor emelik magasba a gyermekeket, majd Tűzkő Sándor és Nyári Detti interaktív gyermekelőadása a Kutyácska látható. Buch Tibor és a Horváth testvérek koncertje 16.30 órakor kezdődik. Ezeken kívül lesz arcfestés, buborékshow, csillám tetoválás, kézműves foglalkozások, vérnyomás- és vércukorszint mérés, népi játszóház, légvár.

Sport: VI. Training Day
Mikor?: Május 11., szombat 17:00
Hol? Cosmo Sport

Ismét megrendezésre kerül az amatőr ökölvívók izgalmas küzdelmeit felvonultató gála, a Training Day. Bár amatőr küzdelmekről van szó, a szervezők szeretnék a küzdelemben résztvevőket és a nézőket is megtisztelni azzal, hogy egy színvonalas gála hangulatát varázsolják a küzdőtérre. A jótékonysági gálával egy jó ügyet szeretnének támogatni, hiszen ezúttal a Fema Állatmentők részére gyűjtenek. A felnőtt amatőr ökölvívó mérkőzések 17:00-18:30-ig tartanak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek