Ne csak szép, ízes is legyen az esküvő! A fehérvári Tortapalota elkészíti nekünk a lagzis desszertasztalt
·GasztroA menyasszony barátnője·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tortapalota
Ne csak szép, ízes is legyen az esküvő! A fehérvári Tortapalota elkészíti nekünk a lagzis desszertasztalt
·GasztroA menyasszony barátnője·Utolsó frissítés: undefined

Tizenkét évvel ezelőtt álmodta meg a jelent, azóta kétszer is bekerült az ország legjobbjai közé cukrászdájával. A menyasszony barátnője című magazinműsor tizedik adása az esküvői desszerteké: a székesfehérvári Tortapalotába látogattunk Kovács Kata ceremóniamesterrel.

Főként a letisztult, visszafogott, elegáns menyasszonyi tortákat keresik ma a házasulandók - mi pedig annak jártunk utána, mit takar ez pontosan. A Fehérvár TV esküvői magazinműsora ezúttal "besütizett"! Nemes alapanyagok, szorgalmas kezek, különleges esztétika, mennyei ízek várták a stábot a fehérvári Tortapalotában legutóbbi forgatásunk idején. Az számunkra is hamar kiderült, nem véletlenül népszerű az édességkedvelők körében a cukrászda kínálata.

 A Tortapalota számos elismerésben részesült: cukrászmestere kétszer is bekerült az ország legjobb tortadizájnerei közé.

A cukrászda egyik fő profilja az esküvői torták készítése. Mint azt a tortadizájner mondja: a tendencia azt mutatja, a párok többsége szombatra tervezi a nagy napot, így ez a legforgalmasabb nap a Tortapalotában is. Ahogy az összes szolgáltatásban, úgy az édességek tekintetében is széles a felhozatal ma már, ugyanakkor Szabari Éva szerint az elmúlt évek jól mutatják, hogy a párok többsége melyik irányvonalat választja szívesen:

A szolid elegancia hódít az esküvői desszertasztal összeállításakor.

Az utóbbi években a letisztult, ezzel együtt mégis modern és egyedi megoldások élveznek előnyt, de a hagyományos és különleges ízek vegyítése is garantálja a vendégek elégedettségét, az esküvő emlékezetességét Szabari Éva szerint, aki elmondta, hogy élő és cukorvirággal is díszíti a finomságokat igény szerint. "A torták mellett természetesen süteményekre is van igény, ám ezen a téren nagy változás következett be” - fogalmazott a tortadizájner.

A visszafogottság érzékelhető, már nincs igény a túl nagy mennyiségekre.

A mennyiségen túl az ízvilág is fontos kérdés! A Tortapalota mottója: „A desszertek és torták ne legyenek túl édesek, az ízeknek kell hangsúlyosnak lenniük, nem a cukornak!” Hódítanak a málnás-belgacsoki, a kókuszos-epres, pisztáciás-fehércsoki kombinációk, és kedvelt édesség a lagzikban a mákosguba, a gesztenyés édességek, a somlói.

A lagzis finomságok elvitelét minden esetben érdemes az adott cukrászda szakembereire bízni, akik hűtőkocsival, biztonságosan szállítják ki az édességeket a lakodalom helyszínére! 

Adásaink megtekinthetők a tévé YouTube-csatornáján, de minden héten számot adunk azokról a Fehérvár Hetilapban is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek