Videó: kikelt az első három seregélyesi kisgólya
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/Csaba Incze
Videó: kikelt az első három seregélyesi kisgólya

Anyák napjára időzítette az első két seregélyesi kisgólya az érkezését, amit élőben lehetett követni az interneten. Azóta még egy testvérük lett.

Kikelt az első két seregélyesi kisgólya, amit a webkamerának köszönhetően az egész világ lathatott, írja a helyi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapja

„A kisgólyák általában nem egy napon szoktak a világra jönni, de bizony, mint látjuk, előfordul, hogy egyszerre két kisgólya kel ki a tojásból, aztán követi egymást a többi fióka sorban, egymás után. Várhatóan a következő napokban újabbaknak örvendhetünk. Úgy gondolom, ha négy kisgólya kikel, az egy teljesen jó létszám lesz, ha pedig megérkezik erre a világra az ötödik is, az már mindenképpen különleges eseménynek számítana” – mondta a iskola honlapjának Fenyvesi László, a Duna-Ipoly Nemzeti Park környezeti nevelője.

Hétfő délelőtt azonban már három kismadár volt a fészekben. 

A szakember szerint  jelenleg Seregélyesen nyolc, Dinnyésen kettő, Elzamajorban egy gólyacsalád él, ami összességben remek létszámnak számít a környékre vetítve, ezért a madár- és természetszerető emberek bizakodva várhatják a további fejleményeket.

A frissen kikelt kisgólyák első pillanatait itt lehet megnézni:

A seregélyesi gólyacsalád életét itt lehet élőben követni:

A seregélyesi gólyakameráról itt írtunk először:

Kapcsolódó
Élőben figyelhetjük a seregélyesi gólyapár életét

Seregélyes egyik gólyapárjának élete immár élőben követhető a legnagyobb videómegosztón. A Seregélyesi Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hamarosan a kékvércsék életét nyomonkövető kamerát is kihelyez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek