Támogatás az Óbudai Egyetemnek, kibebriztonsági képzések indulnak
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Támogatás az Óbudai Egyetemnek, kibebriztonsági képzések indulnak

Kilencvenezer dolláros támogatásban részesül az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A Kyndryl Alapítvánnyal való együttműködésnek köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg az egyetemen a kiberbiztonsággal kapcsolatos képzésekben.

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány a kiberbiztonsági készségek és a kiber ellenállóképesség fejlesztésére nyerte el a Kyndryl Alapítvány támogatását. Az egyetem alapítványa egyike annak a hét országból származó tizenegy nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

"A kiberbiztonság egy olyan hangsúlyos terület manapság, amivel minden vállalatnak és minden magánszemélynek foglalkoznia kell. Szeretnénk, hogyha az Óbudai Egyetemmel közös képzéseinkben ez különös hangsúlyt kapna, így az egyetem hallgatói és a Kyndryl is tud majd arra a gyarapodott, képzett munkaerőre támaszkodni, ami így létrejöhet a következő években" – mondta el Presszer Péter, a Kyndryl Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja beszédében kiemelte, hogy a kiberbiztonság oktatása és tudatosítása az elsődlegesen megcélzott pályázati terület, amelyhez most kilencvenezer dolláros támogatást nyert el az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány, az összeg pedig hozzájárul egy jól oktatható kiberbiztonsági tanagyag összeállításához.

"Ez egy olyan plusz adalék a végzett mérnökeinknek, akik nem, idézőjelesen csak a hagyományos mérnökséget hallgatják, hanem ennek egyre intenzívebben egy olyan szeletét, amely, ahogy mondják "up to date", tehát fontos és egyre fontosabb lesz" – fogalmazott Györök György.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere úgy fogalmazott, hogy a Kyndrylnek, amely korábban az IBM nevet viselte, nagyon sokat köszönhet Székesfehérvár és az ott dolgozók, az oktatás támogatása és a felsőoktatásban való részvétel pedig szintlépésnek nevezhető a cég részéről a várossal való széles körű együttműködés kapcsán.

"Nagyon nagy összegű támogatásról van szó, de ami legalább ennyire fontos, hogy egy nagyon speciális, de egyre fontosabb kiberbiztonsággal összefüggő együttműködésnek a szakmai kezdete ez. Az pedig, hogy az Óbudai Egyetem, annak oktatói, azon belül pedig Székesfehérvár győzni tudott és ezt a fajta elismerést is meg tudta kapni ezzel a támogatással kapcsolatban, külön nagy megtiszteltetés" – mondta Cser-Palkovics András.

A polgármester hozzátette, hogy a pályázat sikere minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy az egyetem folyamatosan fejlődik a képzési paletta és a duális képzések fejlesztésével, ezzel pedig évről-évre egyre több hallgatót képes megszólítani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek