7 évnél régebbi cikk

Ezeket tedd a táskába ha fesztiválra indulsz
Fehérvár Médiacentrum fotójaEzeket tedd a táskába ha fesztiválra indulsz

Ha több napos tombolásra készülsz, teszem azt egy fesztiválon, szükséged lesz egy-két dologra, hogy talpon maradj a buliözön végéig. Lássuk, mik ezek!

A fesztiváli ruhatár, valamint kiegészítők, sminkek, egyebek bepakolásakor törekedj arra, hogy maradjon hely a táskádban az egyéb vinni valóknak is. Például készítményeknek, melyekkel orvosolhatod a másnaposságot, esetleges megfázást, instant mosakodáshoz, főzéshez szükséges termékeknek, valamint kisebb-nagyobb eszközöknek, melyekkel otthonosabbá teheted sátradat, vagy éppen segítenek, ha besokallsz a fesztiváli zajtól. Nézd át listánkat, és szedd össze otthon a túlélőkészletet!

Komfortosan a szabadban

Zseblámpa kötelező kellék a bulihoz
forrás: flickr.com

Pár napig valószínűleg egy sátor lesz az otthonod, szóval azt lehetőleg ne hagyd otthon, és ugyanez vonatkozik a hálózsákra is, ezek persze külön szatyorban kapnak helyet. Amit viszont mindenképp tegyél be a buli táskába, az egy – akár felfújható - párna, hogy mégse a földön nyugtasd álmos, vagy éppen fájós fejed. Jól jöhet egy vékony pokróc is fűben ücsörgéshez, vagy extra takarórétegnek hideg estékre, és kistáskádban tarts mindig egy zseblámpát, nehogy minden szándékosság nélkül másik sátorban, kuka mellett, vagy ki tudja hol ébredj egy jó bulit követő reggel. Bár tény és való, hogy ezen olykor semmilyen világítóeszköz sem segít.

Ne legyen gond a tisztálkodás

Fesztiválkor a fogkefét se hagyd otthon 
forrás: flickr.com

A fesztivál a végenincs bulizásról, őrültködésről szól, ott mindig történik valami, ami lefoglal. Ez az első egy-két napon ez még teljesen normális, a harmadikon viszont már valószínűleg felrémlik majd előtted az otthoni fürdőszoba idilli képe. Ezekre a pillanatokra fiú és lány neszeszerben is legyen fogkefe, fogkrém, borotva, fésű, wc papír, zsebkendő, száraz sampon, és egy kis méretű törülköző. Az instant mosakodáshoz vigyél magaddal nedves törlőkendőt, és akár alapból nálad van, akár nem, fesztiválra való készüléskor a kézfertőtlenítőt se felejtsd el.

Alapvető gyógyszerek

forrás: flickr.com

A betegség sokszor a legkevésbé alkalmas időpontban terít le a lábunkról. Erre persze vannak megelőző módszerek, de gyógyszerekre mindenképpen gondolni kell akár kisebb, akár nagyobb utazásról van szó. Így tehát C- és multivitamin, magnézium, fejfájáscsillapító, valamilyen torokgyógyszer, ragtapasz mindenképp legyen a fesztiváli tatyódban. A bőröd megóvására vigyél magaddal naptejet, szúnyogriasztó sprayt, testápolót, illetve Fenistilt, ez utóbbi nemcsak a csípéseket, de a leégett bőrt is megnyugtatja. Ugyancsak a kritikus harmadik napra vigyél füldugót, hogy legalább egy éjszakád többé-kevésbé nyugodtan teljen.

További kellékek a túléléshez

forrás: flickr.com

Most olyan dolgok következnek, melyek a fesztiváli mindennapok elengedhetetlen kellékei - különösen ha több napig tartó bulizást tervezel. Mindenképpen legyen nálad egy termosz, amiben hideg és forró vizet egyaránt tudsz tárolni. Reggeli kávéhoz, teához, vagy egy megfázás esetére tegyél el egy vízforraló, vízmelegítő eszközt is. Modern világunkban szintén elengedhetetlen kellék az utazáshoz a hordozható mobiltöltő, valamint a vízálló telefontok. Pakoláskor gondolkodj előre olyan értelemben is, hogy legyen a táskádban egy szennyes szatyor, nehogy koszos, leöntött ruháid keveredjenek a még tisztákkal. Ugyancsak készülj minden eshetőségre - például lábbelid, sátrad, nadrágod stb. gyors reparáláshoz - egy pillanatragasztóval, ragasztószalaggal.

A fesztiválozás mindig szuper élmény, hiszen együtt vagy a haverokkal szabadon, mindenféle munkahelyi, iskolai, gyermeki, szülői kötelezettség nélkül. Éppen ezért kellenek a fent említett kellékek, hogy ne aggódással, bosszankodással teljen ez a kevés idő. Szóval élvezd ki a gondtalan órákat, napokat, hogy utána jó sztorikkal térhess vissza a hétköznapokba.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek