7 évnél régebbi cikk

EFOTT az utolsó cseppig - Az eső, a sár és a gumicsizma fesztiválja Velencén
·Kultfesztivál·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaEFOTT az utolsó cseppig - Az eső, a sár és a gumicsizma fesztiválja Velencén
·Kultfesztivál·Utolsó frissítés: undefined

Minden évben van egy fesztivál, ahol az előre tervezett jó hangulatot keresztülhúza az időjárás. Az esetek többségében ez a buli többnyire a VOLT Fesztivál szokott lenni, már csak födrajzi okok miatt is. Ehhez képest idén Sopronban verőfényes napsütésben lehetett megőrülni, míg a velencei EFOTT-ot elmosta az eső. Vagy legalábbis megpróbálta.

Csakhogy fesztiválozni esőben, sárban legalább annyira menő, mint ezek nélkül. Sárga gumicsizmában végigcuffogni egy fesztiválon, az elején még sikítani azért, hogy sáros lett az új cipőd (nem, nem fogom linkelni, úgyis mindenki tudja, melyik számra gondoltam), aztán később már magadat belevetni varacskosdisznóként a legnagyobb pocsolyába, már egyáltalán nem meglepő. Sőt. Az idei EFOTT valami ilyesmi volt. Hangulatában jobban idézte bizonyos pillnatokban a világhírű Glastonbury Fesztivál legkomolyabb dagonyáit, mint egy könnyed, nyári, tóparti ugribugrit. Mindez persze alig jelenik meg az idei fesztivál legjobb pillanatait bemutató videóban, amivel az égvilágon semmi baj nincs, hiszen néhány hónap múlva úgyis mindenki arra emlékszik majd, hogy milyen jó volt a Rudimental koncertje.

Bár a közönség fejében (és Facebook oldalain) ezek a képek élnek a Velencei-tó partján töltött napokról:

 

 

Az igazság valahol a kettő között van. Nagyjából valami olyasmi lehet a helyzet, mint ahogyan Balatoni Attila, a EFOTT egyik munkatársa nyilvános Facebook-bejegyzésében leírta az elmúlt napok történéseit, ahogy ő látta, érezte:

Jövőre pedig azt kívánjuk, hogy a Margaret Island-től az Eső csak a Nagyszínpadon dübörögjön, ne pedig a közönség fején. Találkozunk 2017-ben! Kösz az idei bulit, szevasztok EFOTT-osok!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek