7 évnél régebbi cikk

8 méltatlanul elhanyagolt X-men karakter
Fehérvár Médiacentrum fotója8 méltatlanul elhanyagolt X-men karakter

Tagadhatatlan, hogy még mindig szezonja van a képregényfilmeknek. Ékes bizonyítéka ennek, hogy ebben az évben minimum fél tucat ilyen jellegű mozival számolhatnak a rajongók.

A Marvel és a DC is betárazott, de az X-men jogokkal bíró 20th Century Fox is legyártotta a vegyes kritikákat kapott X-Men -Apokalipszist. Ami egyébként már a sokadik, hullámzóan élvezhető X-men mozi. Tudnánk pár tanácsot adni az alkotóknak, arról például mindenképpen, hogy mely karaktereket szerepeltessék többször. Jöjjön hát egy 8-as lista a méltatlanul elhanyagolt filmes X-men karakterekről.

1. Gambit

Abszolút szimpatikus karakter, azzal a különleges képességgel, hogy képes játszani az energiával, no pláne a kártyával. (Káró hetest tud pikk ásszá alakítani, ami azért – valljuk be – eléggé laza.)

2. Plazma (Havok)

Plazma elsősorban onnan lehet ismerős, hogy ő Küklopsz testvére. A teste magába szívja és pusztító sugarakká alakítja a kozmikus energiát, és naná, hogy ő az egyetlen, aki immunis Küklopsz sugaraira…

3. 142-es mutáns

A 142-es mutánsnak nagyon erős telepatikus ereje van, X-professzort is tudta manipulálni. Képes illúziót kelteni mások elméjében és átvenni elméjük fölött az irányítást.

4. Szökőár (Riptide/Janos Quested)

Szökőár, kedvenc Jánosunk a levegőt tudja manipulálni és bár az X-Men: Elsőkben kapott magának teret, mégis várnánk még tőle több szereplést.

5. Angyal (Tempest)

Angyalt is a X-Men: Elsőkben ismerhették meg a filmnézők. Már csak a megjelenés miatt is érdemes lenne többet szerepeltetni a karaktert, a hátán lévő tetoválást képes ugyanis életre kelteni és így hatalmas szárnyai lesznek.

6. 11-es Fegyver (Weapon XI.)

Farkas (Rozsomák) utáni kísérlet eredménye. Adamantiumot ültettek a csontjaiba (ez persze a Farkas-féle regenerálódást is feltételezi), kezeiből két hatalmas adamantium kard nő ki. Képes ezenkívül rövidtávon teleportálni és a szemeiből (Küklopsztól lopva) sugarat kilőni.

7. Azazel

Árnyékhoz hasonlóan a teleportálás a különleges képessége. Ő is az X-Men: Elsőkben szerepelt és igazából meggyőző volt, jó lenne többet látni őt is a képernyőn.

8. Emma Frost

Dekoratív jelenség és drága is, bőrét ugyanis gyémánttá tudja változtatni. Az X-Men: Elsőkben néztünk volna még többet is belőle...

Ez hát a szubjektív listánk arról, hogy mely X-Men karakterekből látnánk többet a képernyőn. Ti kiket hiányoltok az X-Men moziverzumból?

Összeállította: Jandó Levente

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek