7 évnél régebbi cikk

Robin Williams öt felejthetetlen filmje
·Filmmozi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaRobin Williams öt felejthetetlen filmje
·Filmmozi·Utolsó frissítés: undefined

Július 21-én lett volna 65 éves Robin Williams színész humorista. Ez alkalomból összegyűjtöttünk öt kedvenc filmünket tőle.

1. Holt Költők Társasága

Nem tudom, hogy hányan álmodtak arról gyerek- vagy kamaszkorukban, hogy felnőve irodalomtanárok lesznek, de a Anak megnézése után az én baráti körömben hirtelen megugrott azok száma, akik ezt a hivatást szerették volna űzni a későbbiekben. Ez pedig a John Keatinget alakító Robin Williamsnek volt köszönhető. Óriási erő van a filmben, amely egy jól felépített "felnövésdráma". Innen tudtuk meg anno, hogy mit is jelent a Carpe diem, hogy Walt Whitman valóban jó költő, s hogy tőle származik az a kezdősor, hogy "Ó kapitány! Kapitányom!"

2. Jó reggelt, Vietnám!

Ha a Holt Költők Társasága után mindenki irodalomtanár akart volna lenni, akkor a Jó reggelt, Vietnám! után mindenki rádiós. A legendás beköszönésen kívül rengeteg humoros és persze drámai pillanatot is köszönhetünk a filmnek.

3. Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van

Megunhatatlan vígjáték a kövér nagyinak maszkírozott színésztől, aki mindent megtesz azért, hogy a gyerekei közelében lehessen. Így lesz belőle Mrs. Doubtfire, vagyis Mrs. Tűzvolte.

4. Jumanji

Amellett, hogy itt bontogatta szárnyait Kirsten Dunst, a filmet az ötletessége és látványvilága miatt is kedvelte a közönség. És persze Robin Williams miatt is, aki ebben a moziban felejthetetlenül alakította a főhőst.

5. Good Will Hunting

Matt Damon és országos cimborája, Ben Affleck ezzel a filmmel robbant be a köztudatba. És nem csak a két fiatal színész kapta meg az Oscar-díjat a forgatókönyvért, de Robin Willamst is megjutalmazta az akadémia. Filmbéli alakításáért ő kapta ugyanis a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek