7 évnél régebbi cikk

Hogyan öltözködj egy fesztiválon? - Hasznos tippek mindenkinek
Fehérvár Médiacentrum fotójaHogyan öltözködj egy fesztiválon? - Hasznos tippek mindenkinek

Menő legyen, de strapabíró is, szellős is meg meleg is, világos meg sötét is, hosszú is de rövid is, és persze legyen minél egyedibb, vagányabb. Lássuk, miből áll össze egy többfunkciós fesztiválos szerelés!

A fesztiválos szerelés összeállítása nem egyszerű eset. Gondolni kell az időjárásra, a kinézetre, a terepviszonyokra és arra, hogy több napos bulizás esetén minden elférjen egy kisebb hátizsákban. Srácoknak egyszerűbb, csajoknak kicsit nehezebb dolguk van, de most mindenkinek adunk néhány tippet, hogy mik azok a cuccok, amik illenek a fesztiválozáshoz.

 Általános darabok minden fesztiválra indulónak

(Fotó: Horváth Reni)

Bizonyos ruhákat csajok és srácok egyaránt bepakolhatnak a fesztiválozós tatyóba. Mindenképpen tegyetek el például egy vízálló dzsekit vagy esőkabátot, amivel nem csak az esős időt úszhatjátok meg szárazon, de fűre terítve pokrócként is kiválóan funkcionál. Ugyancsak esős időre, hűvösebb estékre jó lehet egy kapucnis pulcsi is. Vigyetek magatokkal napszemüveget, esetleg egy jópofa kalapot, kánikulában fürdőruhát. Általánosságban véve olyan darabokra gondoljatok, amik nem koszolódnak könnyen, kényelmesek és mosás nélkül is többször felvehetőek. Fesztiválon emellett kötelező a zárt cipő, és törekedjetek a réteges öltözködésre is.

Fesztiváli garnitúra csajoknak

(Fotó: Horváth Reni)

Az első tanács, amit adhatok az, hogy a legjobb rucijaidat hagyd otthon. Egyrészt sokszor kényelmetlenek, másrészt ne izgulással töltsd már a bulit, mikor öntöd le, mikor szakad szét, mennyire lesz koszos. Szintén felejtsd el most a magassarkút és szandált, fesztiválon inkább a gumi- és bokacsizma, vászoncipő, sportcipő, bakancs a menő, melyekben kényelmesen tombolhatsz és nem lesz annyira fájdalmas, ha esetleg lábadra tipor a bulizó tömeg. Koncentrálj a kényelmes és dögös darabokra. Jó választás lehet egy egyberuha, kertésznadrág, sötét színű sort, szoknya helyett inkább nyári ruha, jópofa trikó, poénos póló, farmer, kötött pulcsi, kardigán. Tegyél el a biztonság kedvéért egy macskanadrágot, vagy harisnyát is, hiszen sorthoz, farmer alá, hosszú felsővel is felveheted és kb. nulla helyet foglal a táskában. Bulizáshoz övtáskát, maximum válltáskát válassz – előbbi azért jobb, mert felső tested szabadon mozoghat és értékeidet is végig szemmel tarthatod.

Fesztiváli összeállítás pasiknak

(Fotó: Horváth Reni)

Imádom, egyúttal néha irigylem is a srácok egyszerűségét: póló, nadrág, zsebben pénztárca, telefon, kulcs és már indulnak is. Fesztiválra sem kell ennél sokkal több. Egy rövid gatya, farmer, póló éppen elég, de azért vigyél még egy hosszú ujjú pulóvert, vagy egy melegebb pulcsit az estére, ha másért nem is, de a szúnyogok ellen. Felvehetsz egy sötét színű inget is, ami nem csak dögös, de praktikus is: időjárásnak és napszaknak megfelelően föl-le gyűrögetheted az ujját. Ha illik stílusodhoz, felhúzhatsz mellényt, a cipőket illetően pedig válassz sport-, vászon-, tornacipőt, bakancsot, gumicsizma helyett gumi anyagból készült tornacsukát. 

A stílust illetően a fesztivál a teljes szabadságról szól. Úgyhogy elő az alternatív stílusú felsőkkel, extrém színű pólókkal, jöhet minden, amit utcára, munkába vagy suliba nem mersz felvenni. Ugyanez vonatkozik az ékszerekre, kiegészítőkre is. Szóval csak bátran, hajrá, hajrá!
 

Fotó: Horváth Reni

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek