7 évnél régebbi cikk

Megkondulnak a harangok s királyok jönnek Fehérvárra
Fehérvár Médiacentrum fotójaMegkondulnak a harangok s királyok jönnek Fehérvárra

Már csak pár nap és megkondulnak a harangok, táncra kel a város, óriásbábokba botlik majd az utca népe, később pedig egyiptomiakba, moldávokba, grúzokba, baszkföldiekbe. Kezdődik ugyanis a Királyi Napok, jön a Koronázási Szertartásjáték, a Musica Sacra és a Néptáncfesztivál.

Helyükre kerültek a harangok a Nemzeti Emlékhely fölé felhúzott szabadtéri színpadon, amely a maga nemében páratlan: 250 négyzetméter nagyságú, nézőtere pedig 2500 főnek biztosít helyet. Ezen a színpadon tartják majd - idén egyébként negyedik alkalommal - a Koronázási Szertartásjátékot augusztus 13-án és 14-én. Az ünnepi játék ezúttal II. (Vak) Béla koronzását eleveníti fel.

Később, augusztus 16-án rendezik meg a Musica Sacrát amelyen ezúttal Rossini oratóriuma, a Stabat Mater csendül majd fel Rost Andrea, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész és a Bolsoj vezető szólistáinak közreműködésével.

Szusszanásnyi szünetet sem tartva augusztus 17-21-ig rendezik meg a Nemzetközi Néptáncfesztivált olyan fellépőkkel, mint például Baszkföld, Indonézia, Moldávia, vagy éppen Egyiptom.

Aki pedig összekötné a kellemest a hasznossal, annak álljon itt egy ajánlat, a szervezők ugyanis nézőtéri munkatársakat keresnek augusztus 13-ára és 14-ére a Koronázási szertartásjáték előadásaira. Olyan feladatokat kell majd ellátni, mint például a közönség beengedése, a jegyek ellenőrzése, a nézők ültetése és tájékoztatása, illetve a nézőtér felügyelete az előadások alatt. További információk a koronazas.hu weboldalon találhatók, jelentkezni pedig ugusztus 11-ig lehet a a kommunikacio@vorosmartyszinhaz.hu e-mail címen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek