7 évnél régebbi cikk

Riasztást adtak ki a zivatarok miatt!
Fehérvár Médiacentrum fotójaRiasztást adtak ki a zivatarok miatt!

Nem kedvez az időjárás a szabadtéri programoknak, már Székesfehérváron is villámlik, mennydörög, esik. A meteorológiai szolgálat pedig másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadások és a heves zivatarok miatt.

A jelentés szerint a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység területén alakulhat ki egy-egy zivatar, amelyekhez lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék és szélerősödés (40-60 km/h) is kapcsolódhat.

A zivatarok várhatóan csütörtökön a kora hajnali órákban szűnnek meg, ezt követően csütörtökön az alkalmazott kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű.

Az előrejelzés szerint holnap délelőtt kezdetben még nagy területen erősen felhős, a keleti országrészben borult idő lesz jellemző. A Dunántúlon hosszabb időre kisüt a nap és számottevő csapadék sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16 Celsius-fok között valószínű, de a szélvédettebb helyeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet általában 20 fok körül valószínű.

Az arra érzékenyeknél a hidegfront vérnyomás-ingadozást, erős fejfájást, izom- és hasi görcsöket, valamint keringési problémákat okozhat.

És persze lesz, aki így érzi majd magát:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek