7 évnél régebbi cikk

Máté Péter slágerektől lesz hangos Fehérvárcsurgó
Fehérvár Médiacentrum fotójaMáté Péter slágerektől lesz hangos Fehérvárcsurgó

Augusztus 14-én, vasárnap este fél 9-kor kerül sor az Egy darabot a szívemből című előadásra, melyen Máté Péter-slágerek követik majd egymást. A premier a Károlyi-kastélyban lesz. Hangszálak, készüljetek!

Egyik este csillagokról, égről, univerzumról, a Föld és a Nap mozgásáról beszélgettünk. Találgattuk, vajon egy-egy évszaknál hol tart a Föld azon az elipszisen, amin haladva egy év alatt megkerüli a Napot. Ezt még tudtuk fokozni; megerősítettük, hogy a Föld nem csak a Nap, de saját tengelye körül is forog, ráadásul a Naprendszer sem egy stabilan álló valami, és ki tudja, hogy mi van mindezen túl a megagigaszuperdurva messzeségben. Rádöbbentünk, hogy innen, az otthon-bolygócskáról mindebből szinte semmit nem veszünk észre. 

Most eléggé értetlenül olvashatod ezeket a sorokat. Te jó ég, hova kattintottam? Ez nem a fehérvárcsurgói programról szól? Összekeverték a szerkesztők, vagy mi történik itt? Nem, teljesen jó helyen vagy (hoppá), mindjárt kiderülnek az összefüggések. 

Ahogy az lenni szokott, végül a filmeknél lyukadtunk ki. Szóba került Heath Ledger, Robin Williams és sokadszorra is megállapítottuk, hogy már egyik sincsen közöttünk. Ráébredtünk, hogy az egy dolog, hogy az univerzumot nem ismerjük, de kis bolygónkat, az itt élőket is alig. Egyes embereknek mégis sikerül áthidalni a távolságot annyira, hogy halálukat egy világ siratja meg. Az élet azonban nem áll meg. Továbbra is nézzük filmjeiket, hallgatjuk zenéjüket (közeledünk!), időről-időre beléjük ütközünk a interneten, tévében, rádióban, így olyan, mintha még mindig velünk lennének. Nem ismertük őket, nem láttuk őket nap mint nap, a hétköznapokban hiányukat sem érezhetjük, ezért alkotásaik révén örökké velünk maradhatnak.

Mindez igaz Máté Péterre is, aki már régóta a csillagok között jár, hétvégén mégis életre kel dalain keresztül. 

A Pannon Várszínház a 19. században épült Károlyi-kastélyban (Fehérvárcsurgó, Petőfi utca 2.) mutatja be először az Egy darabot a szívemből című musicalt, Vándorfi László rendezésében. Szövegét Gém György és Vándorfi László írta, a táncos jeleneteket Krémer György koreografálta, a darabot  Malek Miklós és ifj. Malek Miklós hangszerelte, a színészek közt pedig több kitüntetett művészt és jól ismert arcot találni. Körülbelül úgy képzeljük el ezt az előadást, mint a néhány éve, nagy sikerrel moziban is bemutatott, ABBA-számokból összeállított Mamma Mia! filmet, ami egy színházi produkció alapján készült. A végén már énekeltük a Dancing Queen-t, most pedig jöhet teli torokból a "Zene nélkül mit érek ééén" (reméljük, benne lesz a repertoárban)!

A történet fókuszpontjában a 60-as évekbeli magyar fiatalság áll. A színdarab egy érettségiző osztály pörgős hétköznapjait, humoros és veszélyes kalandjait, az akkori ifjúság álmait és vívódásait mutatja be, mindezt Máté Péter zenéjével megfűszerezve. Az előadás augusztus 14-én, vasárnap fél 9-kor kezdődik, esős idő esetén egy nappal tolódik és augusztus 15-én, hétfő este ugyanebben az időpontban tartják meg.

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek