7 évnél régebbi cikk

Vak Béla melegítőben - Exkluzív videó a Koronázási Szertartásjáték próbájáról
Fehérvár Médiacentrum fotójaVak Béla melegítőben - Exkluzív videó a Koronázási Szertartásjáték próbájáról

A kedvezőtlen időjárás sem akadályozhatta meg a Koronázási Szertartásjáték szerdai próbáját. A Nemzeti Emlékhelynél felállított gigantikus színpadnál már most sokan kíváncsiskodtak, köztük mi is. Spoileres beszámoló következik.

Szerda estére másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a heves esőzések miatt, ezért sokáig úgy tűnt, hogy a hétvégi Koronázási Szertartásjátékok próbájára nem az előadás hétvégi helyszínén, hanem a Vörösmarty Színházban kerül sor. Végül az időjárás megkegyelmezett és a belvárosban mászkáló emberek is részesei lehettek a monumentális színpadon tartott próbának. Ebben az évben Szent István, Szent László és Könyves Kálmán után II. (Vak) Béla királlyá koronázását nézheti végig az, aki az augusztus 13-i, szombati vagy az augusztus 14-i, vasárnapi előadásra jegyet vált. A szervezők szerint érdemes minél korábban beszerezni a gyorsan fogyó belépőket, hogy a lehető legkedvezőbb helyről tudjuk végigkövetni a mindkét napon 21:30-kor kezdődő darabot.

Ottjártunkkor éppen a darab befejezésését próbálta Szikora János és kabátokba, pulóverekbe és melegítőkbe burkolózott társulata. Mi pedig ezt jól fel is vettük videóra. Úgyhogy, ha meg szeretnél lepődni majd az előadás végén, nem akarod, hogy lelőjük neked a csattanót, ne folytasd az alábbi kép után az olvasást, mert a lenti videóból minden kiderül. 

Szikora János, rendező instruálja az előadás szereplőit (Fotó: Horváth Reni)

Innentől akkor jön a spoilerek spoilere. Szóval a végén - micsoda meglepetés - a Száraz Dénes által alakított II: (Vak) Béla fejére kerül majd a korona, valahogy így:

További részletek a főszereplővel készült beszélgetésünkben: Ilyen lesz II. (Vak) Béla koronázása a 2016-os Királyi Napokon

Tudj meg még több érdekességet II. (Vak) Béla királyról itt: Kiráztad a kisujjadból a töri érettségit? És mennyi marad meg II. Bélából?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek