7 évnél régebbi cikk

Borúra derű: kellemes időnk lesz ma - Most érdemes füvet nyírni!
Fehérvár Médiacentrum fotójaBorúra derű: kellemes időnk lesz ma - Most érdemes füvet nyírni!

Kiváló időjárás néz ki a mai napra. Nem kell se kabát, se sapka így augusztus közepén. Én a helyetekben az esernyőt is otthon hagynám, de ha bent felejtődik a hátizsákban, akkor napernyőnek is megteszi. Azonban érdemes kihasználni a napot a fűnyírásra, mert pénteken ismét eső jöhet. A hét végén meg ünnep, akkor inkább menjünk a városi, országos rendezvényekre, az izgibb programnak ígérkezik.

Időjárási ablaknak mondják az olyan napot, időszakot, amikor két hasonló időjárású nap között, egy azokkal ellentétes ékelődik be. Valami ilyesmi mondható el a mai napról. Reggel még kissé hűvös lehet úgy 8 óráig az arra érzékenyebbeknek (15 fok körül), de a nap folyamán többször és akár hosszabb időre is előbújik a nap a képződő jó idő gomolyok közül, ezért egészen kellemes hőérzet alakul ki már délelőttre is, majd délutánra akár a 25 fok körüli értékeket is elérheti a hőmérő higanyszála. Estére 20 fok a legvalószínűbb. A nagy széllel sem kell megküzdenünk, de napközben azért időnként megélénkül délies irányból. Csapadék nem várható, ezért a gumicsizma és bundacipő viselete erőteljesen túlzás lenne.

Harcostársam szakasztott mása (Fotó: Flickr/Rennett Stowe)

Ajánlom viszont, hogy használjuk ki ezt a napot arra, hogy ha elmaradásaink vannak a kiskertben, a házunk előtt, vagy ott ahol az szükséges, vágjuk le a füvet. Miért is írom mindezt? Mert ha ezt beütemeztük a hétre, akkor talán még ez lesz a legalkalmasabb nap ezen roppant izgalmas tevékenység elvégzésére. Az iróniából gondolom kiderül, hogy én nem igazán kedvelem ezt a fajta mozgásformát. Ennek az az oka, hogy a kertünkben nem olyan egyszerű ez a munkafolyamat, mivel elég zegzugos a terület, sok a fa, meg a virág, imitt-amott szőlőtőkék, kerti tó teknősbékákkal, kerti kiülő, terasz, homokozó és egyéb, a fűnyírás szempontjából tele abszolúte akadályt jelentő dolgokkal. Azaz a végig tolom oda-vissza egymás mellett a készüléket aztán kész, hát az nálunk nem nyert hangszórót. Így a fűnyírási idő és a vérnyomásom a végére megkettőződik, ezért elő-elő fordul a halogató hozzáállás a nyírás iránt. No, de most már nem várathat magára a gyep, pontosabban jelenleg a gaz Le kell vágni és kész!

Pénteken valószínűleg újra eshet, ezért az nem jöhet szóba - bár azért a szerda reggeli eső után a csuromvizes füvet a Palotaváros széli parkban úgy vágták a város erre szerződtetett munkatársai, mint a huzat. Ezek szerint a csuromvizes fű sem lehet akadály? Azért a kis elektromos tologatóssal annyira nem ajánlanám ekkor az ilyen műveletet. Szóval a hét végén meg országos ünnepnap, tele mindenütt, és kiemelten Fehérváron is remekebbnél remekebb programokkal, ezért ekkorra meg már nem érdemes időzíteni a gyep karbantartását.

Bizony így teszek én is, csütörtökön fűnyírás, pénteken pihi, hétvégén meg irány a fehérvári programkavalkád. Azt azért hozzátenném, hogy ha valakinek önként fűnyírásra fáj a foga és nincs hol nyírnia, azt szívesen fogadom. Jófajta étellel, jó magyar borral meghálálom. Cím a szerkesztőségben!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek