Rain13 °C
2020. május 31. vasárnap Angéla
Menü

A sushi márpedig nem mumus

A sushi márpedig nem mumus
(Fotó: flickr.com)

Négy lépésben szeretném bemutatni, hogyan lehet otthon gyorsan, egyszerűen sushit készíteni. Sokkal egyszerűbb mint hiszitek, és nem mellesleg nagyon finom és egészséges is.

Sokan úgy gondolják, hogy a sushi egy őrdöngős, nehezen elkészíthető étel, pedig nagyon egyszerű, finom, és egészséges fogás. A másik tévhit, hogy a sushi nyers hal. Nos, ez sem igaz. Lehet avokádós, uborkás, bébi répás, sajtkrémes és még sorolhatnám a hal nélküli verziókat, de ezt inkább a ti ízlésetekre bízom. A legelterjedtebb sushi töltelékek a lazac, garnéla és a tenger gyümölcsei.

A sushi készítés lépései:


1. A rizst kiöntjük egy tálba és addig mossuk, amíg a zavaros vízből tiszta víz lesz. Ez körülbelül 10 átmosást jelent. Ha ezzel megvagyunk átöntjük a rizst egy lábasba, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje úgy egy ujjnyi vastagon. Ezután 30 percig állni hagyjuk, majd feltesszük főni, és alacsony lángon 15-20 perc alatt készre főzzük.

A sushi márpedig nem mumus


2. Az elkészült rizst kivesszük egy tálba (lehetőleg ne fém tál legyen, mert az megakadályozza az ecet és a rizs kölcsönhatását) és ráöntjük a rizsecetes keveréket, ami rizsecetből, sóból, és cukorból áll. Ezt mindenki saját ízlése szerint adagolja.

3. Elővesszük a nori lapot és a bambusz tekerőnket. A nori lapot mindig a fényes felével lefelé tesszük a bambuszra, az lesz a suhi külső része. Az előzőleg lehűtött rizst vizes kézzel elkezdjük a nori lapra adagolni és szétnyomkodjuk, hogy mindenhol befedje a lapot.

                           A sushi márpedig nem mumus                                        A sushi márpedig nem mumus

4. Kiválasztjuk a megfelelő tölteléket, és a nori lap közepére, vagy a hozzánk közelebb eső szélére egy ujjnyi vastag csíkban elhelyezzük. Esetemben ez lazac, avokádó, uborka és garnéla volt. Ezután elkezdjük felcsavarni szorosan a hozzánk közelebb eső végétől kezdve. Ha a tekercsek elkészültek, már szeletelhetjük is 2,5-4cm szélességben. Jó étvágyat kívánok hozzá! 

                                                         A sushi márpedig nem mumus                                        A sushi márpedig nem mumus

Tálalásnál ne hagyjuk ki a wasabit és a pácolt gyömbér szeleteket sem.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

  • Megkéseltek két embert Gyulán
    Megkéseltek két embert Gyulán
  • Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda programban
    Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda programban
  • Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
    Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
  • Megkoszorúzták a Balatont
    Megkoszorúzták a Balatont
  • Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok Budapestről
    Július elején indulhatnak a közvetlen charterjáratok Budapestről
  • Nyílik a világ és egységben az erő – a hét 10 legjobb Instagram posztja Fehérvárról
    Nyílik a világ és egységben az erő – a hét 10 legjobb Instagram posztja Fehérvárról
  • Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést
    Újabb 9 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést
  • Rekordáron, 46 millió forintért kelt el egyetlen üveg konyak
    Rekordáron, 46 millió forintért kelt el egyetlen üveg konyak
  • Napok óta tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban
    Napok óta tartanak a tüntetések az Egyesült Államokban
  • Jól halad a Magyar falu program
    Jól halad a Magyar falu program
  • Mentősre támadt egy férfi Budapesten
    Mentősre támadt egy férfi Budapesten
  • Több százezer zarándok otthon követte a csíksomlyói Pünkösdi Búcsút
    Több százezer zarándok otthon követte a csíksomlyói Pünkösdi Búcsút
  • Bővüléssel zárhatja a nyarat a belföldi turizmus
    Bővüléssel zárhatja a nyarat a belföldi turizmus