Fair20 °C
2019. október 19. szombat Nándor
Menü

A sushi márpedig nem mumus

A sushi márpedig nem mumus
(Fotó: flickr.com)

Négy lépésben szeretném bemutatni, hogyan lehet otthon gyorsan, egyszerűen sushit készíteni. Sokkal egyszerűbb mint hiszitek, és nem mellesleg nagyon finom és egészséges is.

Sokan úgy gondolják, hogy a sushi egy őrdöngős, nehezen elkészíthető étel, pedig nagyon egyszerű, finom, és egészséges fogás. A másik tévhit, hogy a sushi nyers hal. Nos, ez sem igaz. Lehet avokádós, uborkás, bébi répás, sajtkrémes és még sorolhatnám a hal nélküli verziókat, de ezt inkább a ti ízlésetekre bízom. A legelterjedtebb sushi töltelékek a lazac, garnéla és a tenger gyümölcsei.

A sushi készítés lépései:


1. A rizst kiöntjük egy tálba és addig mossuk, amíg a zavaros vízből tiszta víz lesz. Ez körülbelül 10 átmosást jelent. Ha ezzel megvagyunk átöntjük a rizst egy lábasba, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje úgy egy ujjnyi vastagon. Ezután 30 percig állni hagyjuk, majd feltesszük főni, és alacsony lángon 15-20 perc alatt készre főzzük.

A sushi márpedig nem mumus


2. Az elkészült rizst kivesszük egy tálba (lehetőleg ne fém tál legyen, mert az megakadályozza az ecet és a rizs kölcsönhatását) és ráöntjük a rizsecetes keveréket, ami rizsecetből, sóból, és cukorból áll. Ezt mindenki saját ízlése szerint adagolja.

3. Elővesszük a nori lapot és a bambusz tekerőnket. A nori lapot mindig a fényes felével lefelé tesszük a bambuszra, az lesz a suhi külső része. Az előzőleg lehűtött rizst vizes kézzel elkezdjük a nori lapra adagolni és szétnyomkodjuk, hogy mindenhol befedje a lapot.

                           A sushi márpedig nem mumus                                        A sushi márpedig nem mumus

4. Kiválasztjuk a megfelelő tölteléket, és a nori lap közepére, vagy a hozzánk közelebb eső szélére egy ujjnyi vastag csíkban elhelyezzük. Esetemben ez lazac, avokádó, uborka és garnéla volt. Ezután elkezdjük felcsavarni szorosan a hozzánk közelebb eső végétől kezdve. Ha a tekercsek elkészültek, már szeletelhetjük is 2,5-4cm szélességben. Jó étvágyat kívánok hozzá! 

                                                         A sushi márpedig nem mumus                                        A sushi márpedig nem mumus

Tálalásnál ne hagyjuk ki a wasabit és a pácolt gyömbér szeleteket sem.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • Metró alá esett egy utas a fővárosban
  Metró alá esett egy utas a fővárosban
 • Állatkínzókat ítéltek börtönbüntetésre Zalában
  Állatkínzókat ítéltek börtönbüntetésre Zalában
 • A hétvégén tartják a Nemzeti Vágtát
  A hétvégén tartják a Nemzeti Vágtát
 • HÍRADÓ 2019. október 18.
  HÍRADÓ 2019. október 18.

A hét embere

Eseménynaptár