7 évnél régebbi cikk

Egy seregélyesi kislány az ország második legszebb gyereke
Fehérvár Médiacentrum fotójaEgy seregélyesi kislány az ország második legszebb gyereke

Seregélyes mindössze 16 kilométerre van Székesfehérvártól. A 4700 főt számláló településen lakik a hatéves Minárik Dorina, Magyarország második legszebb kislánya. Édesanyjával, Minárikné Pavelka Tímeával beszélgettünk a gyerekszépségversenyekről és Dorina sikereiről.

- Nem terveztük, hogy versenyen indítjuk, csak adódott egy ilyen lehetőség - válaszolja a kislány édesanyja, arra a kérdésünkre, hogyan csöppentek bele a gyerekszépségversenyek világába. - Teljesen véletlenül alakult így. Beküldtem a képét egy gyermekszépségverseny oldalára, majd pár nap múlva kaptunk egy e-mailt, hogy részt vehet egy tesztfotózáson. Ott pedig beválasztották a profi csapatba.

- Dorina hogyan fogadta ezt a dolgot?

- Nagyon tetszett neki, hogy fotózzák ezekben a szép ruhákban. Ő is és mi is úgy álltunk hozzá hogy ez nem egy verseny, hanem inkább egy jó kis program.

Dorina, a laza (Fotó: Christian Paprika)

- Augusztus első napjaiban Dorina második helyezést ért el a Magyarország Gyermek Szépe szépségversenyen a 4-7 évesek között, majd néhány héttel később a Little Kids Hungary versenyen két különdíjat is kapott: ő lett a nyár fotómodellje és kifutómodellje is. Hány gyerek vesz részt egy-egy ilyen versenyen?

- A Magyarország Gyermek Szépére nagyjából 4800-an neveztek, a döntőben 25 gyerek vett részt. A másik eseményre már csak a profi modelleket hívták meg, itt nagyjából 20-an voltak.

Dorina jobbról a második (Fotó: Christian Paprika)

- Hogyan lesz valakiből 6 éves korára profi fotómodell?

- A versenyzők többsége már többször részt vett versenyeken, illetve fotózásokon. Nekünk ugyan ez az első volt, de a tesztfotózáson Dorinát mégis beválasztották a legjobbak közé, a profi csapatba. A verseny előtt egy négy napos modelltáborban vettünk részt, ahol reggeltől estig foglalkoztak a 25 gyerekkel. Többek között játékos formában tanultak színpadi mozgást, mivel kisgyerekekről van szó.

- Hogyan zajlott maga a verseny?

- Háromféle ruhában kellett felvonulniuk: pin-up girl, alkalmi és utcai vagány stílusban. A zsűri pedig pontozott. A gyerekek bája és határozottsága mindenképpen fontos szempont lehetett számukra.

Minárik Dorina, a vagány (Fotó: Christian Paprika)

- Mi a célja egy ilyen gyerekszépségversenynek? Mit nyer a győztes?

- A győztes Li Tiffany Bulgáriában indulhatott a világversenyen, amit két hete rendeztek, és ha már ott volt, meg is nyerte azt a Dorinához hasonlóan hatéves, de Budapesten élő kínaiul, angolul és persze magyarul is remekül beszélő kislány. Dorina a magyar versenyeken elért helyezésével egy ösztöndíjat nyert a hétvégén induló minisztár képzőbe, amit vasárnaponként tartanak. Itt színpadi mozgást, táncot, modellkedést, beszédtechnikát tanulnak a gyerekek, illetve folyamatosan fotózásokon vesznek majd részt. Annak ellenére, hogy nagyon élvezi a versenyek hangulatát, most mégis első lesz a tanulás, hiszen most kezdte az iskolát.

A világ legszebb kislánya, a magyar Li Tiffany (Fotó: facebook.com/gyermekmodellverseny)

- Mennyit változott a kislányod a versenyeknek köszönhetően?

- Talán magabiztosabb lett, bár eddig sem volt visszahúzódó személyiség. Sőt... De például határozottabban mert kiállni az iskolai évnyitón az emberek elé, amikor verset mondott.

A Minárik-család (Fotó: Minárikné Pavelka Tímea)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek