7 évnél régebbi cikk

Finom-e a kürtős fagyi Székesfehérváron?
·Gasztrofagyi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFinom-e a kürtős fagyi Székesfehérváron?
·Gasztrofagyi·Utolsó frissítés: undefined

Ha az ember nekilát bizonyos ételek tesztelésének, sajnos sokszor belefut abba, hogy semmi jót nem tud írni, függetlenül attól, hogy mit szeretne. Esetemben így történt ez az előző szendvicses cikkben. Most azonban megtöröm a jeget, lássuk milyen a kürtős fagyi Székesfehérváron.

A büfé felé haladva megpillantottam a hirdető táblát és az árakat, nem tudtam eldönteni, hogy 600 forint reális ár-e egy tejszínhabbal töltött kürtőskalácsért, és 650 forint egy csavart fagyisért. A pultos hölgy kedvesen üdvözölt, majd felsorolta a variációkat: epres tejszínhabos, tejszínhabos, csoki fagyis, vanília fagyis, csoki-vanília vegyes. Valljuk be, nehéz a döntés. Én az utolsót választottam, a csoki-vanília vegyes csavart fagyival. Amíg a pénzem számoltam, a hölgy kedvesen, türelmesen szorongatta a választott kürtősömet, mutatom:

Szerencsére nem csak jól néz ki, de még finom is! Első ránézésre kicsit becsapósnak gondoltam a dolgot, nem hittem el, hogy tele töltik fagyival, a kanalat sem nagyon értettem, de ahogy fogyott a fagylalt, úgy meglepetten láttam, hogy bizony szükség lesz a kanálra ugyanis csurig van a kalács belseje is a finom fagyival. Ezután már a kalácsot is sikerült megkóstolnom, itt mondjuk csak 90%-ban voltam elégedett az ízzel, állaggal: nekem kicsit száraz volt, de ezt betudom a saját ízlésemnek. Ahogy elértem a kalács alját jött a meglepetés. Mutatom:

A fagyi alján egy pillecukor kuporgott. Őszintén szólva nagyon megörültem neki, egyfajta figyelmességnek vettem, nem sok helyen találkoztam még ilyennel. Egy biztos, engem megnyert magának a kalácsos néni, biztosan visszatérek még, és megkóstolom a többi variációt is! Egy jó tanács: ha esetleg felkeltettem az érdeklődéseteket, és elmentek megkóstolni, nedves törlőkendő legyen nálatok, mert garantáltan ragadni fog mindenetek miután elfogyasztottátok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek