7 évnél régebbi cikk

Olyat kapunk hétvégén az időjárástól, hogy a fal adja a másikat: 10 fokra is csökkenhet a hőmérséklet
Fehérvár Médiacentrum fotójaOlyat kapunk hétvégén az időjárástól, hogy a fal adja a másikat: 10 fokra is csökkenhet a hőmérséklet

Pénteken hunyorgunk, szombaton eső, ami helyenként még vasárnap is kitart. Ennyit az idei nyárról, de hát szeptember közepe van, mégis mit vártunk? Megjött az ősz. Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább, kérem szépen.

Szevasztok, én léptem délre! - mondhatnám, ha nem az lenne, hogy az ismerőseim közül perverz módon én várom leginkább a lehűlést, az őszt, meg azt az igazán taknyos, ragadós, hűvős szeptembert, ami az elmúlt évek után most már igazán kijárna minden ősz-kedvelőnek. Jó lenne kicsit lombot rugdalni, meg gesztenyét gyűjteni, és este a csípős hideg után valami kopott, lyukas otthoni játszós ruhában behuppani a fotelbe és egy forró kakaót szürcsölni valami jó kis sorozat nézése közben. Oké, lehet könyvolvasás is a program. 

Úgy néz ki, hogy a hétvégén talán elkezdődik ez az ősz-dolog és szépen, fokozatosan lesz a fentiekre lehetőségünk. De előtte még pénteken ki kell bekkelni egy gomolyfelhős, napsütéses munkanapot, ami azt jelenti, hogy az érzékeny szeműek napszemüveg nélkül egy tapodtat se menjenek sehova, mert úgyis egész álló nap csak homlok-ráncolva hunyorognak majd a szűrt fénytől. Csapadéknak nevezett eső majd csak estefelé várható Székesfehérvár környékén. Az egész országot figyelembe véve a hőmérséklet minimuma 10-17, maximuma 27-31 fok között alakul.

Szombaton kezdetben maradnak a felhők meg az eső, aztán persze megint jön a nap, de sehol sem lesz 20-26 foknál melegebb. Vasárnapra tovább javul a helyzet, de ez is csak átmeneti, hiszen innentől kezdve fokozatosan beköszönt majd az igazi ősz és keddig bezárólag nyugodtan készüljön mindenki több-kevesebb csapadékra, szeles napokra. 

Én meg akkor lassan a kakaóra, olvasásra.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek