7 évnél régebbi cikk

Fejér megyében 163 714 forint az átlagos nettó fizetés
Fehérvár Médiacentrum fotójaFejér megyében 163 714 forint az átlagos nettó fizetés

Az első féléves adatok alapján Budapesten a legmagasabbak az átlagos nettó fizetések. Fejér megye a negyedik helyen áll. A lista végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szerepel: itt majdnem a felét keresik a fővárosi átlagnak.

Nem nagy újdonság, de most a statisztikából is visszaköszön: ha Magyarországon jól akarsz keresni, akkor Budapesten kell munkahelyet keresned. A fővárosban ugyanis a legmagasabb az átlagos nettó munkabér a 2016-os első féléves adatok alapján: 222 028 forint - írja a napi.hu.

A második helyen Győr-Moson-Sopron megye áll, 180 770 forintos átlaggal. Ehhez hozzájárult az is, hogy ebben a régióban volt a legmagasabb (6,7%) a bérnövekedés üteme az első negyedévhez képest. A képzeletbeli dobogó harmadik helyén Komárom-Esztergom megyét találjuk 168 192 forintos átlaggal.

Fejér megye mindkét listán a negyedik helyen áll 163 714 forintos nettó átlagkeresettel, illetve 2,7%-os bérnövekedéssel az első negyedévhez képest. Az országban tapasztalható hatalmas eltérések miatt (Budapesten közel a dupláját keresik az utolsó helyen álló régió átlagának) így is közel 8000 forinttal kevesebbet vihet haza egy Fejér megyei dolgozó, mint az országos átlag (171 590 forint). Megyénkben a bérnövekedés üteme 2,7% az első negyedévhez képest, ami épp egy százalékkal haladja meg Magyarország átlagát. 

A legkevesebbet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők keresik: itt átlagosan 116 406 forinttal kalkulálhat egy-egy munkavállaló. 

A teljes listák:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek