7 évnél régebbi cikk

BRÉKING: A karácsony hivatalosan is megérkezett Székesfehérvárra
Fehérvár Médiacentrum fotójaBRÉKING: A karácsony hivatalosan is megérkezett Székesfehérvárra

Nyakunkon a Mikulás és a karácsony! Aki nem érzi a fenyegetően közeli decemberi ünnepek jeges leheletét a tarkóján, az a héten még nem volt bevásárolni. A tél seregei ellepték a szupermarketeket, megjelentek a csokimikulások és a kimért szaloncukor az üzletek polcain. Épp időben.

Tegnap hazafelé tartva beugrottam egy közeli szupermarketbe, hogy beszerezzek néhány grapefruitot, de álmomban sem gondoltam volna, hogy végül marcipános, zselés és tejkaramellás szaloncukorral távozom a helyről. Este hat után valamivel a szupermarket parkolójában, rövid ujjú pólóban, naplemente közben szaloncukrot enni megfizethetetlen. Idén a Mikulás és a Jézuska (meg az üzletek marketingesei) úgy döntöttek, hogy talán minden eddiginél korábban elérkezett az idő a karácsonyi szezon kezdetéhez. Felsorakoztak tehát nagy kartondobozokban a kilós szaloncukrok és csokimikulások. Egyébként ha jól számolom, éppen 87 nap múlva lesz karácsony és 69 nap múlva tömi ki a csizmákat a Mikulás.

Jövőre talán még eddig sem kellene várni. Minek? Egyszerűbb lenne az augusztus 20-i tűzijáték után a dinnyeárusok ketreceit gyorsan üríteni, a lékelő kések helyett előkapni a baltákat, a krétával írt táblákat letörölni és a "/kiló" helyett "/méter"-t írni rájuk, az árukészletben a ceceit, a mag nélkülit, a sárgát és a görögöt lucra, ezüstre és normandra cserélni, aztán hadd szóljon.

Egyúttal megragadnánk az alkalmat, hogy minden kedves olvasónknak ezúton és - reményeink szerint - elsőként kívánjunk kellemes ünnepeket!

Azonnal akcióval támadnak az ünnepi édességek (Fotó: fmc.hu)

A tél hadserege felsorakozott (Fotó: fmc.hu)

Zselés, marcipános, tejkaramellás, banános, epres-joghurtos vagy amit csak akarsz (Fotó: fmc.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek