7 évnél régebbi cikk

A Tesco visszahívja az egyik saját márkájú ásványvizét - UPDATE: kórházi vírust tartalmazhat
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Tesco visszahívja az egyik saját márkájú ásványvizét - UPDATE: kórházi vírust tartalmazhat

Valami gond van a Tesco saját forgalmazású ásványvizével, melynek visszahívását szeptember közepén jelentette be az áruházlánc.

Saját márkájú ásványvizet hívott vissza a Tesco. Tehát mindenki, aki mostanában vásárolt másfél literes, jövő év júliusában lejáró Tesco Fitt Aqua szénsavmentes természetes ásványvizet, azok a lenti adatok ellenőrzése után vigyék vissza a terméke(ke)t az áruházba, még blokkot sem kérnek - írja a tesco.hu.

Az ásványvíz visszahívásának okait egyelőre homály fedi, cikkünk megjelenéséig nem adtak ki erre vonatkozó hivatalos tájékoztatást. Emailben mi is megkerestük a boltláncot, melyben az okokról érdeklődtünk - valamint arról, hogy akik vásároltak és már ittak is belőle, azoknak mivel kell számolniuk -, cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett válasz.

Új információ esetén cikkünket frissítjük.

FRISSÍTÉS:

Sikerült kiderítenünk a termékvisszahívás okát. A Tesconak az fmc.hu kérdéseire írt válaszlevelét változatlan formában közöljük.

A termék visszahívott tételei  igen kis mennyiségben egészségre ártalmas baktériumot (Pseudomonas aeruginosa) tartalmaztak. Vásárlóink egészsége és termékeink biztonsága elsődleges szempont a Tesco számára, ezért folyamatosan felügyeljük, és ellenőrizzük szállító partereinket is. Éppen ezért minden 2017.07.28. lejárati idővel rendelkező TESCO Fitt aqua szénsavmentes természetes ásványvíz 1,5l terméket kivontunk a forgalomból 2016.09.12-én, és erről a honlapon és a vevőszolgálati pultokon tájékoztattuk a vásárlókat.

Azok a vásárlók, akik vásároltak az adott fogyaszthatósági idejű termékből, visszavihetik a terméket áruházainkba, s a Tesco visszafizeti számukra a teljes vételárat. Ezen felül lehetőségük van arra is, hogy a Tesco Kapcsolati irodán keresztül kérdéseiket eljuttassák hozzánk.

Elnézést kérünk a termékvisszahívás okozta esetleges kellemetlenségekért, de vásárlóink egészsége és biztonsága mindennél fontosabb a Tesco számára.

A levélben említett Pseudomonas aeruginosa a kórházi fertőzések egyik klasszikus baktériumféléje, melynek elsődleges célpontja a legyengült immunrendszer, egészséges embert ritkán betegít meg. Ugyanakkor, ha bejut a szervezetbe nehéz kiirtani, mivel gyakran antibiotikum-rezisztens - írja a 444. hu.

A szóban forgó ásványvíz adatai:

TPN: 2004009939598

EAN: 5995805035218

Minőségmegőrzési idő: 28.07.2017

Forgalmazó: Tesco-Global Áruházak Zrt.

Tesco Fitt Aqua természetes ásványvíz (Fotó: tesco.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek