7 évnél régebbi cikk

Hétvégére megtelik a Csónakázó-tó, így néz ki most - VIDEÓ
Fehérvár Médiacentrum fotójaHétvégére megtelik a Csónakázó-tó, így néz ki most - VIDEÓ

Épül-szépül a székesfehérvári Csónakázó-tó, a tervek szerint hétvégére elkészül a feltöltése. Megnéztük, hogyan állnak hát kedvenc városi tavunk munkálatai, vajon meddig ér már a tó vize. Nos, nem csalódtunk, mi több, meglepődtünk!

Mint ahogy arról korábban írtunk, Megkezdték a Csónakázó-tó feltöltését - Van, aki már birtokba is vette a vizet, és múlt hétvégén Dr. Cser-Palkovics András polgármester Facebook oldalára is felkerültek a fotók a folyamatról azzal az információval kiegészítve, hogy hétvégére befejeződik a feltöltés. Gondoltuk megnézzük élőben is, vajon bokáig vagy már combig áll benne a víz.

 

Kiérve rögtön elkezdtük kutatni a tómederbe ömlő víz forrását. Összehúztuk szemeinket, kitakartuk a napot, de egyetlen szolíd hullám sem zavarta meg a tó tükörsima felszínét. Hegyezni kezdtük füleinket, de semmiféle árulkodó csobogást nem hallottunk. Talán már el is készült volna a Csónakázó-tó feltöltése?

Hogy megbizonyosodjunk a feltételezésről, körbejártuk a tavat - na jó, csak az egyik felét - a készülő part menti sétányon, de csak nem lett meg a forrás. A sétány azonban már egyre inkább körvonalazódni látszik: ugyan még előfordul, hogy ügyeskedve kell átszökkenni a burkolatot nélkülöző szakaszokon, de a képzeletbeli út mentén már megjelentek az első fűszálak, melyet a munkások nagy elánnal locsolva próbáltak még jobban előcsalogatni, növekedésre sarkallni. 

Úgy tűnik tehát, hogy a tó feltöltése nagyrészt megtörtént - vagy legalábbis ottjártunkkor éppen szünetelt -, és már a víz tollas lakói is kezdik egyre otthonosabban érzni magukat...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek