7 évnél régebbi cikk

Hogyan spórolj akár tízezreket a karácsonyi ajándékvásárláson?
Fehérvár Médiacentrum fotójaHogyan spórolj akár tízezreket a karácsonyi ajándékvásárláson?

Tudom, tudom, még csak október közepe van, és valószínűleg hibbantnak néztek, hogy miért írok ilyenkor a karácsonyi ajándékokról, hiszen még olyan messze van december. Pontosan ez a kulcs. A karácsonyi ajándékok beszerzését általában az utolsó pillanatra hagyjuk, viszont ha megpróbálunk tudatosan vásárolni, és időben elkezdünk gondolkodni, akkor az év utolsó hónapjában már nincs is más dolgunk csak hátradőlni.

(Fotó: pixabay.com)

A környezetemben azt tapasztalom, hogy a legtöbben évről évre megfogadják: jövőre előbb megvásárolják majd az ajándékokat, de ez valahogy sosem jön össze nekik. Aztán karácsony előtt egy-két nappal, a legnagyobb őrületben, mint a mérgezett egér futkosnak az ajándékok után. Biztosan vannak köztetek olyanok, akiknek semmi újat nem mond majd ez a pár sor, de bízom benne, hogy lesznek olyanok is, akiknek ezáltal több pénz marad a pénztárcájában.

Manapság egyre többen vásárolnak webáruházakban, ami valljuk be, a vásárlás egyik legkényelmesebb formája, hiszen időt és energiát spórolunk, elkerüljük a lökdösődést, a sorban állást, és nem utolsó sorban megkíméljük az idegrendszerünket. Legyen szó kozmetikumról, műszaki cikkről vagy ruházati termékről, érdemes megnézni több üzlet ajánlatát is, és nem ajtóstul rontani a házba. Én személy szerint egy fényképezőgép vásárlásnál harmincezer forintot spóroltam, azzal, hogy időt szántam rá és megnéztem több webshop ajánlatát is.

No, tehát, ha bepötyögjük a gugliba a kívánt áruház nevét és rákattintunk az oldalra, bármilyen termékre rá tudunk keresni az elképzeléseinknek megfelelően. Ha megtaláltuk a kiszemelt árucikket, nagy valószínűséggel elcsábít minket az áruház, egy pont arra a napra érvényes 30 százalékos kedvezménnyel. Ilyenkor csak az érdekesség kedvéért látogassunk vissza erre az oldalra pár nap múlva. Furcsa módon ugyanebbe az ajánlatba (vagy valami kísértetiesen hasonlóba) botlunk majd akkor is....

Létezik az interneten több olyan, árak és termékek összehasonlítására specializálódott oldal, ami több üzlet árajánlatát összegyűjtve megmutatja nekünk, hogy hol a legolcsóbb az adott termék. Aztán jönnek a meglepetések, hogy az előző oldalon feltüntetett 30 százalék engedmény, igazából 30 százalék ráfizetés, hiszen más boltokban ez a termék akció nélkül is tízezrekkel olcsóbb. Érdemes ilyenkor figyelnünk a Google és a Facebook reklámokat is, ugyanis mindkét oldal személyre szabottan tesz ki nekünk ajánlatokat, az előző netes kereséseink alapján. Ha nem szeretnénk élni a házhoz szállítás lehetőségével, akkor sem jelenthet akadályt ha kívánt termék más városban van, hiszen 1-2 óra utazás, és annak költsége, eltörpül a megspórolható összeg mellett.

A három legismertebb ilyen típusú oldal:

www.arukereso.hu
www.argep.hu
www.olcsobbat.hu

Nézzünk meg három példát:

Vegyünk apának egy szerszámkészletet karácsonyra:
YATO-IT-3890-es szerszámkészlet a legolcsóbb helyen 58.678 Ft a legdrágább helyen pedig 83.621 Ft. A két ár különbsége tehát 24.943 Ft.

Anyának vegyünk egy epilátort:
A Braun silk-epil epilátor legolcsóbb ismert ára 37.309 Ft, a legdrágább ára pedig 55.900 Ft, a két ár különbsége tehát 18.591 Ft.

Tesónak vegyünk egy új televíziót:
A Samsung UE40J5100 típusú LCD televízió legolcsóbb ismert ára 88.999 Ft, legdrágább pedig 131.913 Ft, a két ár különbsége tehát 42.914 Ft.

Ha összeadjuk a példákban vett árak különbségét a maximálisan megspórolható összeg a három terméknél összesen 86.448 Ft, ami azt gondolom önmagáért beszél és megér némi kattintgatást. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek