7 évnél régebbi cikk

Primanimán ott leszel? - Kedvcsináló animációs filmekhez
Fehérvár Médiacentrum fotójaPrimanimán ott leszel? - Kedvcsináló animációs filmekhez

Október 19-22-ig tart a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál, amihez idén Székesfehérvár is csatlakozott.

Székesfehérváron a Barátság Mozi mutatja be a Primanimára nevezett diák-, diploma- és elsőfilmeket. Hétköznapokon szervezett csoportokat látnak vendégül, szombaton azonban a nagyközönséget is várják a moziban. Szerdán ovisok ültek be egy vetítésre, akik zsűrizhették is a látottakat. 

A fesztiválon a rövid animációs mesefilmeket három korcsoportra osztva vetítik, így az óvodások, kisiskolások és a felső tagozatosok is találnak kedvükre valót. A kicsit idősebbek pedig mindenképpen nézzék meg Visky Ábel alábbi kis rövidfilmjét, amit a fesztivál felkérésére készített. A történet egy teljesen triviális szituációt mesél el két fiatalról, akik két évvel szakításuk után találkoznak a metrón és majdnem nyolc percen át beszélgetnek. Nincs tanulság, happy end, vagy ehhez hasonlók, "csupán" egy nem mindennapi momentum zseniálisan megragadott elmesélést követhetjük végig a képernyőn.

A Primanimára nevezett több mint 500 animációs rövidfilmből gondos előválogatás után végül 30 alkotás száll versenybe, ezeket adják le a fesztiválon. A Barátság Moziban a vetítések ingyenesek, helyet már lehet foglalni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek