7 évnél régebbi cikk

A Seuso-rejtély nyomában [tiboru]-val
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Seuso-rejtély nyomában [tiboru]-val

Tóth Tibor – vagyis [tiboru] – 2008 decembere óta bloggerként tárja elénk a konspirációs teóriákat, vagyis az általa szóösszevonással alkotott mozaikszó szerint konteókat. Az összeesküvés-elméletek között természetesen szerepel a Seuso-konteó is. Egy-egy bejegyzése sok ezer emberhez is eljut, és rengeteg komment érkezik hozzá. Olvasóival együtt próbálja meg kideríteni azt is, hogyan és honnan került elő a Seuso-kincsként emlegetett, felbecsülhetetlen értékű lelet, és hogyan kerülhetett külföldre.

Azt mindenképpen jó tudni, hogy a [tiboru] nickkel publikáló férfi rendőrnyomozóként vett részt a Seuso-kincsek feltételezett megtalálója, Sümegh József kiskatona rejtélyes halálával kapcsolatos nyomozásban. Ezen kívül nyomozott még a móri bankfiókban történt, nyolc életet kioltó emberölés elkövetője és az 1998-ban agyonlőtt magyar médiacézár, Fenyő János gyilkosa után is. Bűnüldözőből később blogger lett: 2009-ben szerelt le, azóta civilként él. A Konspirációs teóriák című blogot, azaz a Konteóblogot 2008 decemberében indította.

November 22-én a Seuso-témában beérkezett konteókat is górcső alá vesszük majd, de kíváncsiak vagyunk arra is, hogy Tóth Tibor [tiboru] harmadik könyvében benne lesz-e a Seuso-ügy megfejtése. Korábban azt nyilatkozta, hogy nyilvánvaló volt a rendelkezésre álló adatokból, hogy az 1980-as hivatalos megállapítással szemben Sümegh Józsefet meggyilkolták, amit aztán öngyilkosságnak álcáztak. Az is egyértelmű volt a nyomozók számára, hogy Sümegh halálának köze volt a Seuso-kincshez. Sőt már a pártállami titkosszolgálat érintettsége is kézzelfogható volt. Izgalmas este elébe nézünk tehát ismét! A Seuso kedd helyszíne ezúttal is a Csók István Képtár. A program 17 órakor kezdődik, s most is nyilvános televíziós felvétellel egybekötve zajlik majd a kerekasztal-beszélgetés.

Top 7 hazai vonatkozású konteó

1. Miért kérdőjelezzük meg Elbert János állítólagos öngyilkosságát?
2. Kinek állhatott érdekében eltenni láb alól Fenyő Jánost?
3. Mi történt a móri bankfiókban 2002-ben?
4. A Nagy Magyar Rendőrkorrupció
5. Hogyan és honnan került elő a Seuso-kincs, és hogyan került külföldre? Hogyan halt meg az amatőr kincsvadász, Sümegh József?
6. A körmendi gyermekgyilkosság
7. Kik lőtték le 1975-ben a Malév MA-240-es bejrúti járatát és miért?

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek