7 évnél régebbi cikk

Ezek a mesék nem csak gyerekeknek szólnak...
Fehérvár Médiacentrum fotójaEzek a mesék nem csak gyerekeknek szólnak...

... de a felnőtteket is szórakoztatják. Legalábbis erre törekedett Baranyi Ildikó, aki nemrégiben az Alexandrában dedikálta Egér Ágota meséinek második kötetét.

Emlékei szerint 9-10 évesen írta meg első verseit Baranyi Ildikó, meseírással pedig akkor kezdett el foglalkozni, amikor óvónőként dolgozott. Egy adott alkalomhoz keresett egy odaillő történetet, s mikor nem talált, úgy döntött, hogy ő maga ír egyet. Így született meg első meséje, melyet aztán még számos követett: 2013-ban például minden héten jelent meg írása a helyi újságban. Mikor aztán összegyűlt egy kötetre való, megjelent Egér Ágota meséinek első része, nemrégiben pedig napvilágot látott a második a kötet is. Ez utóbbi 52 mesét és 52 illusztrációt tartalmaz, így minden hétre jut egy különleges történet.

Baranyi Ildikó elmondta, a mesék írásánál arra törekedett, hogy a gyerekek többet kapjanak egy-egy történetnél és a szórakozás mellett tanuljanak is belőle. Egér Ágota meséinek első részét ovisoknak, a másodikat viszont már iskolásoknak is ajánlja az írónő. A mesék egymásra épülnek, így érdemes egymás után olvasni őket, de az sem gond, ha kimarad valami, ugyanis önmagukban is értelmesek a történetek. A könyvek különlegessége, hogy a bennük szereplő mesék nem csak a gyerekeknek szólnak. A szerző tudatosan építette fel úgy az írásait, hogy azok a felnőtteket is szórakoztassák.

Baranyi Ildikó – saját elmondása szerint – spirituális beállítottságú, amely a meséiben s megjelenik, ezért is vannak például megérzései Egér Ágotának, a mondanivalót tekintve pedig sokszor a ma kiveszőben való értékeket, így például a szeretet és a barátságot próbálja közvetíteni az egyébként Székesfehérváron élő írónő.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek