7 évnél régebbi cikk

Folytatódik a fehérvári menhely-szépségverseny! Szavazz kedvenc kutyusodra!
·Multimédiaállati·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFolytatódik a fehérvári menhely-szépségverseny! Szavazz kedvenc kutyusodra!
·Multimédiaállati·Utolsó frissítés: undefined

Folytatódik menhely-szépségverseny sorozatunk. Amellett, hogy mai posztunkban a kölyökkutyusokkal ismerkedhettek meg, néhány kérdésre is választ kaphattok az örökbefogadással kapcsolatban. Szavazzatok kedvencetekre!

Mit kell tenni, ha szeretnénk örökbe fogadni? Hogyan segíthetünk a menhelyen élő kutyusokon? Molnár Tamásné Zsazsa, az ASKA Alapítvány titkára ad választ ezekre a kérdésekre. Elmondása szerint az első és legfontosabb dolog, ellátogatni a menhelyre, sétáltatni, ismerkedni, barátkozni a kutyussal. Ezután a családoknak kell felmérniük, hogy milyen kapacitással rendelkeznek: sokat túráznak, kirándulnak, vagy esetleg otthon ülő típusok. Ehhez mérten az alapítványnál bárkinek tudnak tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy mely kutyusok felelnek meg ezeknek a kritériumoknak. Ha ezek után a kutyus is menni szeretne, már örökbe is fogadható.

Egy kutya örökbefogadásának anyagi vonzata is van, konkrétan 15 000 forintba kerül, de ez az összeg már tartalmazza az összes beavatkozást, oltást és papírokat.

A menhelyre folyamatosan érkezik, de fogyóeszköz a takaró, kutyaház, kutyatáp, kutyakonzerv. Ezekre mindig, de a hideg beálltával különösen szüksége van az alapítványnak, így szívesen fogadnak ilyen jellegű adományokat.

Alábbi szavazásunk és az egész menhely-szépségverseny célja, hogy felhívjuk a figyelmet azokra a kutyákra, akik jelen pillanatban is gazdit keresnek. Sajnos nagyon sok ilyen kutya van, így több körben hirdetünk szavazást. Mindegyik körből az első három kutya jut tovább. Tegnapi voksolásunk nyertesei: Vihar, Zsömle, Csala.

 

 
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek