7 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron is elindult az egyik legjobb jótékonysági kezdeményezés, a cipősdoboz akció
Fehérvár Médiacentrum fotójaSzékesfehérváron is elindult az egyik legjobb jótékonysági kezdeményezés, a cipősdoboz akció

Amit egyébként egy angol nagymamának köszönhetünk, aki a II. világháború után megsajnálta a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, ezért összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte azt egy szegény gyermeknek. Ma pedig már csak Magyarországon több tízezer cipősdobozt ajánlanak fel a rászorulóknak.

A néhézsorsú gyerekeknek szánt ajándékokat országszerte 200, Székesfehérváron három gyűjtőponton lehet leadni, ezen a hétvégén pedig pluszban a Fehér Palota Üzletközpontban is várják a felajánlott ajándékokat. Az akció oldalán van egy jó összefoglaló arról, hogy mit tanácsos és mit nem szabad beletenni a cipősdobozokba. Röviden ez úgy foglalható össze, hogy a gyerekek (természetesen) a játékoknak örülnek a legjobban, így a dobozba nyugodtan mehetnek kisautók, labdák, babák, plüssállatok, de hasznosak lehetnek az iskolai eszközök, így például a tollak, ceruzák, jegyzettömbök és zsírkréták is. Nem szabad viszont a dobozba rejteni agresszivitásra késztető képeket, vagy játékokat (például játékpisztoly, kés, pc-játék), de kerüljük a konzerveket, romlandó ételeket és gyümölcsöket is.

Az ajándékokat a vidéki városokban élő rászoruló gyermekek, a mélyszegénységben élő roma családok gyermekei, nagycsaládos katonák gyermekei és Böjte Csaba árvái között osztják szét a Baptista szeretetszolgálat munkatársai.

A cipősdobozokat Székesfehérváron december 18-ig a Reménység Háza Könyvesboltban, a Rextra Orvosi Műszerboltban és a Zöldbogyóka Játszókuckó és Családi Napköziben lehet leadni.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek