7 évnél régebbi cikk

Készíts saját hógömböt házilag! Mutatjuk a lépéseket
Fehérvár Médiacentrum fotójaKészíts saját hógömböt házilag! Mutatjuk a lépéseket

Kicsit megnyugtató, kicsit szép, kicsit giccses, kicsit varázslatos. Egy hógömb mindig vonzza a tekintetet, no meg a kezeket, hiszen ahányszor meglátunk egy ilyen csodát ellenállhatatlan vágy fog el, hogy megrázzuk és pár pillanatig csendben elmerüljünk a téli mesevilágban és szállingózó hópelyhekben. Na de mi van akkor, ha te magad otthon is készíthetsz hógömböt? Milyen hangulatút készítenél?

Ha esetleg lemaradtál volna a fehérvári hógömb-készítő eseményről, amiről a hétvégi programajánlókban írtunk, akkor se bánd, most házhoz hozzuk a saját gyártmányú mesevilág elkészítését. A módszer egyszerű, de mint minden az életben, a saját hógömb elkészítése is kíván némi türelmet és kézügyességet. Nézzük a hozzávalókat:

- egy tiszta, csavaros tetejű befőttesüveg
- ha csúnya lenne a teteje, akkor kellhet még egy csiszolópapír és festék spray
- epoxigyanta
- műanyagfigurák, amik pontosan illeszkednek a fedél belsejébe
- glicerin (ez megtalálható a drogériákban)
- desztillált víz
- csillámpor

 Ha a befőttesüveg tetején van egy nem odaillő címke, akkor egy csiszolópapírral távolítsd el (ez segíti a festék jobb tapadását és jobb kezelhetőségét. Ne feledd, a hógömb lényege az, hogy föl-le forgatod, ezért fontos, hogy a festék ott maradjon). Győződj meg róla, hogy a fedél tiszta és száraz, ezután tegyél fel pár réteg festéket.

Miután megszáradt, tedd a fedélbe a figurákat a kívánt elrendezésben, úgy, hogy ne lógjon túl sehol se a fedél külső gyűrűjén. Ezután az epoxigyantával rögzítsd a figurákat a fedélhez, majd húsz óráig zavartalanul hagyd állni. Fontos, hogy a figurák jól odaragadjanak ugyanis a fedél belsejéhez - fejjel lefelé mozgatod a hógömböt, emlékszel?

És most jön a móka része! Adj egy icipici csepp glicerint az üveghez. Ha túl sokat használsz belőle, a csillámpor csomós lesz, úgyhogy csak óvatosan. Ez fogja majd segíteni azt, hogy a csillámpor szépen áramoljon az üvegben. 

Add hozzá a csillámport és a desztillált vizet....

...majd keverd el.

Végül csavard rá az üvegre jó erősen a fedelét. Voilá! Máris készen van a mesevilág. Hogy aztán ez téli vagy nyári az már rajtad múlik!

A saját készítésű hógömb nem csak szuper elfoglaltság gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, de fantasztikus díszt készíthetsz, ráadásul saját ízlésedhez mérten. Nem beszélve arról, hogy jön a karácsony...

.

...és az ajándékozás.

Jó szórakozást!

Forrás: thefabmissb.blogspot.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek