7 évnél régebbi cikk

Az életmentők karácsonya: új eszközöket kapott a székesfehérvári mentőállomás
Fehérvár Médiacentrum fotójaAz életmentők karácsonya: új eszközöket kapott a székesfehérvári mentőállomás

A karácsony szele a székesfehérvári mentőállomást is elérte. Egy fehérvári üzletcsoporttól olyan adományokat kaptak, melyek segítik a gyorsabb és hatékonyabb életmentő munkát.

Az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális mentőszervezetének székesfehérvári mentőállomása igencsak bőkezű ajándékoknak örülhetett így a karácsony közeledtével. Egy székesfehérvári üzletcsoport ugyanis olyan eszközöket adományozott a fehérvári mentőszolgálatnak, melyek nagyban segíthetik életmentők munkáját.

Az ünnepi csomagból először négy darab GPS készülék került elő. A navigációs eszközök segítségével a mentősök jóval könnyebben és gyorsabban eljuthatnak a helyszínekre. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy itt kevésbé a kényelmi szempont a döntő, viszont általuk az életben maradási esélyek számottevően megnövekedhetnek. A GPS mellett a mentőszolgálat kapott még két darab speciális lélegeztető maszkot is, melyek ugyancsak megakadályozhatják a sérültek állapotának romlását, és segítik, hogy minél jobb esélyekkel kerülhessenek a kórházba.

Az adományozó cég, a BNI Albabusiness 8401-es csoport 130 ezer forintot ajánlott fel a mentőszolgálatnak, és az új mentéstechnikai eszközök beszerzésében is közreműködtek.

Az ajándékcsomagban volt négy darab GPS készülék, ami megkönnyíti a helyszínre érkezést... (Fotó: Pápai Barna)

... és két speciális lélegeztetőmaszk, amik növelik a betegek életben maradási esélyeit a kórházba jutásig (Fotó: Pápai Barna)

Az adományok átadásáról a Fehérvár TV készített riportot. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek