7 évnél régebbi cikk

Megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandnál
Fehérvár Médiacentrum fotójaMegnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandnál

Több mint 10 centiméteres a jég az Agárdi Popstrandnál, így már biztonságos rajta a korcsolyázás. Szombat reggeltől várják a csúszkálni vágyókat, a belépés ingyenes.

Az elmúlt napok hideg időjárásának köszönhetően elérte és meghaladta a 10 centiméteres vastagságot a jég a Velencei-tavon, az Agárdi Popstrandnál, így szombat reggeltől már lehet a tónak ezen a részén korcsolyázni. A belépés díjtalan, a szervezők fakutya- és korcsolyakölcsönzéssel, melegedővel, büfével és fűtött nyilvános vécével várják a vendégeket, míg a jéglejáró stégnél a biztonság érdekében léceket és deszkákat is kihelyeztek - mondta el Turbók János, a programok főrendezője az MTI-nek.

A jégpálya hétvégenként tart nyitva sötétedésig (kb. 16 óra), biztonságos jégvastagság esetén. 

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott. hogy a szabad vizek jegén csak abban az esetben szabad tartózkodni, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog, és akkor is csak azokon a helyeken, amelyek nem esnek tiltó rendelkezések hatálya alá. Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel - a biztonságos munkavégzés kivételével -, kikötők és veszteglőhelyek közelében, valamint általánosságban a folyóvizeken - írták a katasztrófavédelem megyei honlapján.

Tavaly január 23-án nyitott a korcsolyapálya az Agárdi Popstrandnál. Egy nappal később így nézett ki egy drón szemszögéből:

(MTI)
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek