7 évnél régebbi cikk

A polgármester nyílt levélben kér tájékoztatást a rendőrfőkapitánytól a január 9-én meghalt kisfiú ügyében
Fehérvár Médiacentrum fotójaA polgármester nyílt levélben kér tájékoztatást a rendőrfőkapitánytól a január 9-én meghalt kisfiú ügyében

Január 9-én meghalt egy cukorbeteg kisfiú Székesfehérváron, a halál oka máig tisztázatlan. A rendőrség akkor teljes hírzárlatot rendelt el a nyomozás idejére. A város polgármestere ma nyílt levelet írt a megyei rendőrfőkapitánynak, amelyben a nyilvánosság tájékoztatását kéri az ügyben.

Ahogy arról az fmc.hu is beszámolt korábban, január 9-én eddig tisztázatlan körülmények között meghalt egy 11 éves, cukorbeteg kisfiú Székesfehérváron. Haláláról az RTL Klub január 20-i esti híradója számolt be elsőként, de a teljes rendőrségi hírzárlat miatt hivatalos információk híján. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármester is az országos kereskedelmi csatorna híradójából értesült a tragédiáról, ahogy a másnap közzétett Facebook posztjából is kiderült.

Az ügyben azóta sem történt hivatalos bejelentés, ezért Székesfehérvár polgármestere ma nyílt levélben fordult a megyei rendőrfőkapitányhoz a nyilvánosság tájékoztatása érdekében, mivel a halálesettel kapcsolatban különféle találgatások és híresztelések jelentek meg. A levél szövege a következő:

"Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!

Közel három hete meghalt Feketehegyen egy kisfiú. Erről egy hete értesülhettünk, és azóta a sajtó egyre több, egymásnak gyakran ellentmondó információt közöl erről a szomorú, mindannyiunkat megrázó esetről. Úgy érzem, joggal várják el a fehérváriak, hogy ennyi idő után kapjanak végre tájékoztatást, hogy mi történt valójában.  Ezért kérem hathatós intézkedését, hogy amennyi a nyomozás jelenlegi szakaszában nyilvánosságra hozható, arról tájékoztatni szíveskedjenek a közvéleményt! Tisztelettel: dr. Cser-Palkovics András, polgármester"

Amennyiben a tragikus eset kapcsán rendőrségi bejelentés történik vagy dr. Varga Péter r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány válaszol a polgármester nyílt levelére, haladéktalanul közöljük azt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek