7 évnél régebbi cikk

Megtudtuk, mitől iszapos az ivóvíz a velencei térségben
Fehérvár Médiacentrum fotójaMegtudtuk, mitől iszapos az ivóvíz a velencei térségben

Az elmúlt hetekben egyre több panasz és fotó röppent fel az interneten és a közösségi oldalakon az iszapos ivóvíz kapcsán, amit Agárd, Gárdony, Velence településen tapasztalnak az ott lakók. Megkerestük a DRV Zrt. munkatársait az ügyben, hogy tájékoztatást nyújtsanak a lakosságnak a probléma okáról, és a hibaelhárításról.

A Facebookon ez a poszt fogadott ma reggel:

Megkerestem Dórát az ügyben, aki elmondta, hogy a probléma tegnap este 20.00 óra körül jelentkezett náluk, amikor kisbabájukat szerették volna megfürdetni. A  hideg és meleg víz egyaránt sötét színű, iszapos, homokos jellegű, szagtalan, alkalmatlan fürdésre, főzésre, fogyasztásra. Próbálták az ügyben elérni a DRV Zrt-t (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.), de nem jártak sikerrel.

Én szerencsésebb voltam, feltett kérdéseimre hamar választ kaptam e-mailben a DRV Zrt. sajtóosztályától. Elmondták, hogy szerda délután csőtörés történt a dinnyési glóbusztöltő vezetékén. A hiba észlelését követően a vezeték kizárása megtörtént, a hiba javítására pedig a mai napon kerül sor.  A vízmozgások okozta leülepedések felkavarodásából adódó vízminőség-romlás a fogyasztókra nézve egészségügyi kockázatot nem jelent. A kifogásolt szakaszokon tartályautós vízhordást végez a társaság, hogy megfelelő minőségű vizet biztosítsanak azon lakosok részére, akik ezt igénylik.

Megtudtuk, hogy Agárdon az óvodában is jelentkezett ez a probléma egy héttel ezelőtt: itt a  gyerekeknek ásványvizet adtak inni a kritikus időszakban. Az óvodát e-mailben értesítette a Polgármesteri Hivatal a fennálló problémáról, így nem érte őket váratlanul az előállt helyzet. Az elmúlt  hetekben jelentkező probléma okáról a Fehérvár Televízió videójából kaphatnak választ az érintettek: 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek