7 évnél régebbi cikk

Elkezdődött a jelentkezés az idei Versünnepre
Fehérvár Médiacentrum fotója
toke.zsofia
Elkezdődött a jelentkezés az idei Versünnepre

Kezdetét vette a felkészülés az idei Versünnepre. Évről-évre egyre több diák adja le jelentkezését és mutatkozik be a rendezvény színpadán. A válogatókra március 17-ig lehet jelentkezni a választott verssel.

A Versünnep nem egy szimpla szavalóverseny, a győzelmen túl minden évben egy jó hangulatú, összetartó közösség jön létre, akár életre szóló barátságokkal. A Fehérvári Médiacentrum 2010-ben hívta életre Varga Sándor, akkori hírigazgató kezdeményezésére. A VIII. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, érdemes művész lesz.

A válogatókra március 25-26-án kerül sor. A döntőbe jutottak április 8-án mérettethetik meg magukat, a felkészülést idén is a Vörösmarty Színház társulatának tagjai segítik. Az elmúlt években sok száz diák vett részt a programban és idén is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.

A Versünnepre olyan 9-13. osztályos diákok jelentkezhetnek, akik
- székesfehérvári középfokú oktatási intézmény tanulói a 2016/17-os tanévben,
- vagy a Székesfehérvári Egyházmegye valamely egyházi középfokú oktatási intézményben tanulnak a 2016/17-os tanévben,
- vagy más településen középfokú oktatási intézménynek tanulói, de székesfehérvári állandó lakhellyel rendelkeznek.

A tehetséggondozóhoz minden évben szorosan kapcsolódik a Székelyföldi Verstábor, ahol a fehérvári résztvevők a vendéglátókon túl találkozhatnak a Kárpátaljáról, a Vajdaságból és a Felvidékről származó fiatalokkal. A tíz nap alatt megismerkedhetnek Székelyföld történetével, népi kultúrájával, a végén pedig az összes fiatal részvételével egy nagy gálával zárul a program.

Jelentkezési lap és a versennyel kapcsolatos további információkat a Versünnep hivatalos honlapján találhattok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek