7 évnél régebbi cikk

A Velencei Karneválon könnyen kiborulhat a bili
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Velencei Karneválon könnyen kiborulhat a bili

Van egy olyan Velencei Karnevál, amit nem a Sóhajok hídja vagy a Szent Márk tér környékén kell keresni, hanem a Velencei-tó partján. A Velence Korzón a szervezők immár harmadik alkalommal rendeznek álarcos bált farsang vége felé közeledve. Aki bírja a középkori hangulatot, annak mindenképpen ott a helye szombaton.

Mivel a középkorban az emberek nem nagyon ügyeltek a higiéniára, nem csak a lábmosóvíz, de a reggeli dolog elvégzése után akár a bili is simán kirepülhetett az ablakon. Úgyhogy érdemes lesz figyelni szombaton, nehogy a fejünkre boruljon valami az idei Velencei Karneválon. Még mielőtt bárki túl komolyan venné a dolgot, ez egy középkori színjáték része lesz. Nagy Judit a Szin-Tér Egyesület elnöke elmondta, a társulat tagjai egy középkori város mindennapjait akarják reprodukálni, amihez az akkori szokásokat sem hagyhatják ki. A reggeli órákban akár még hálósipkás, hálóinges beépített emberekkel is találkozhatunk a farsangi forgatagban. 

A karnevál szórólapja (Fotó: programturizmus.hu)

A középkori hangulathoz csak a láncfűrész zaja nem fog passzolni, ami az amatőr jégszobrászok miatt egészen 17:45-ig morajjal tölti meg majd a partot. Minimum három fős csapatok nevezhettek, a jég mellett a szerszámokat is a szervezők biztosítják a versenyhez. A Korzóra szállított 2,5 tonna jégből nem csak az indulóknak jut: egy jégpult várja majd az italozni kívánó tömeget. 

Az esti lezárás jól fog passzolni a korhű témához, ugyanis pereskedés nélkül hat méteres máglyahalálra ítélnek egy boszorkányt. Nem kell megijedni, a boszi csak szalmabáb, de reméljük így is megijed a tél és elszalad.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek