7 évnél régebbi cikk

Magyar dokumentumfilm készült a világ egyik legkeményebb futóversenyéről
Fehérvár Médiacentrum fotójaMagyar dokumentumfilm készült a világ egyik legkeményebb futóversenyéről

Ultra címmel készített dokumentumfilmet a Spartathlon futóversenyről Simonyi Balázs, rendező, a SpeakEasyProject és az HBO. A filmet áprilisban mutatja be a magyar HBO.

A Spartathlon a világ egyik legkeményebb ultramaratoni futóversenye, melynek során az amatőr indulóknak 36 órájuk van teljesíteni a 246 kilométeres távot Athén és Spárta között. A versenyen indulóknak nagyjából csak a fele jut el a célig, ennyien tudják alvás nélkül teljesíteni a szigorúan vett szintidőket és képesek megküzdeni az akár több ezer méteres szintkülönbséggel, a tűző nappal és az előre nem kalkulálható további időjárási viszonyokkal. A Spartathlon legdurvább szakasza a Parthenio-hegy lábánál van: a legtöbben itt adják fel a versenyt. Azok közül, akik viszont feljutnak a kivilágítatlan ösvényen a hegytetőre, sokan élnek át hallucinációs élményt.

Simonyi Balázs, rendező már négyszer indult ezen az embert próbáló versenyen, melynek végén az érmeken kívül csak egy olajágat kapnak a célba érők - pénzdíjazás nincs. Az utolsó versenyéről kreatív dokumentumfilmet forgatott az HBO Europe számára. A film megvalósításában a SpeakEasyProject tagjai voltak a segítségére, akik a Menjek/maradjak című, külföldre költözésről szóló kisfilmjeikről lettek ismertek.

Az Ultra című dokumentumfilmet áprilisban mutatja be a magyar HBO. A tegnap megjelent előzetes alapján (bár túl sokat azért nem mutat) nagyon várós a film.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek