7 évnél régebbi cikk

Ezzel a programmal ingyen bejárhatod a Nemzetközi Űrállomást
Fehérvár Médiacentrum fotójaEzzel a programmal ingyen bejárhatod a Nemzetközi Űrállomást

Nem kell több milliót és évet szánni arra, hogy feljuthassunk az űrbe, hála az Oculus Rift új virtuális valóságának. Az ingyenes program letöltése után mindenki, aki rendelkezik VR-szemüveggel, bejárhatja a Nemzetközi Úrállomást.

2013-ban mutatták be, rá pár évre már a fogyasztókhoz is elérhető áron került az Oculus Rift szemüveg, melynek segítségével a videojátékok új szintre léptek. A 3D-s mozi ehhez képest semmi: a szobánkban ülve - vagy inkább állva - egy szemüveg segítségével mi magunk válhatunk a játékok főszereplőivé. Legelterjedtebbek a horrorjátékok, de a minden szögben belátható animált világ miatt felkapottak a zuhanós, hullámvasutas szimulációk is.

Az elmúlt hetekben a virtuális szemüvegeket gyártó Oculus cég egy új játékkal örvendeztette meg az űrbe vágyókat: már az átlagemberek is kijuthatnak a Nemzetközi Űrállomásra, bejárhatják azt. 

Három variáció közül választhatunk (kiképzés, küldetés, felderítés), melyek során megtanulhatjuk használni az űreszközöket, bepillantást nyerhetünk az asztronauták mindennapjaiba. A tárgyakra rákattintva kis videók ugranak fel, amikben a most is az állomáson szolgáló űrhajósok segítenek a gépek helyes használatában, feltérképezésében.

Az alkalmazás a cég honlapján egyelőre ingyenes letölthető, már csak egy szemüveg kell hozzá. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek